Кметът Костадин Димитров продължава с рокадите в Община Пловдив на ключовите позиции. След като пое управлението на града той започна с изграждането на екипа си, като вече назначи трима свои заместници в лицето  на Пламен Панов, Ангел Славов и Владимир Темелеков.

Единствено последният не е член на ГЕРБ, като през последния мандат бе общински съветник от „Съюз за Пловдив”.  Назначението му обаче не е свързано с партията на Дани Каназирева,  от която той се бе дистанцирал през последните месеци.

Освен зам.-кметовете Димитров е започнал и рокади в ключовите отдели и общински предприятия. Единственият, който си подаде оставката бе шефът на ОП „Градини и паркове” Веселин Козарев. За неговото място вече се спряга бивш служител на общинската фирма – Антон Тодоров. Самият той е ландшафтен архитект с над 10 години стаж по специалността.

От днес на работа не е и шефът  на отдела по обществени поръчки Тодор Тодоров. Вчера той се е срещнал с кмета, като е било взето решението да се разделят по взаимно съгласие.

„Тръгвам си от Община Пловдив, където прекарах последните 12 години, с вдигната глава. Искам да благодаря на бившите кметове, с които работих Иван Тотев и Здравко Димитров. Пожелавам успех на новото ръководство”, каза Тодоров.  Все още не е ясно кой ще поеме обществените поръчки в Община Пловдив, като по-вероятно да  е външен човек.

На последните избори Тодоров бе кандидат-кмет на район „Западен” от „Съединени за Пловдив”. 

Почти сигурно на поста ще седне юристът от район "Източен" Станислава Колева - Трендафилова. През последния мандат тя бе началник отдел „Административно правно обслужване, канцелария и човешки ресурси“ в районното кметство. 

За разлика от Тодор Тодоров, шефът на ОП „Общински пазари” не си тръгва доволен. Запрян Тодоров тази сутрин му е било съобщено да си търси нова работа. Той твърди, че е обиден, защото кметът не му е съобщил лично новината. Тодоров бе сред най-близките на Здравко Димитров, който го назначи начело преди 4 години на общинското предприятия. Освен работата си, той напуска и ГЕРБ.

Заповед за освобождаване днес е подписал и началникът на Пловдивския общински инспекторат Асен Стефанов. Все още не е ясно кой ще заеме овакантената длъжност. 

Очаква се до края на седмицата да бъдат освободени още директори и началници на отдели, които  бяха назначени през последните 4 години.