Жителите на хисарското село Кръстевич отново се събраха пред кметството, за да изразят своето недоволство от безводието. Хората заявиха, че са отчаяни, като ходят до близките населени места, за да си наливат вода. Имало цели дни, в които нищо не потича от чешмите.  Те се заканиха, че започват регулярни протести, ако не бъде решен час по-скоро проблемът им.

Главният инженер на ВиК Антон Гълъбов обаче заяви, че решение на проблема може да има още през есента.

„ Проблемът е единствения водоизточник на селото и през лятото намалява дебита си, а понякога и пресъхва. Още през миналата започнахме да работим по нов водовземен участък и в момента тече процедура за обособяване му. След това може да направим ново водохващне, което ще бъде с помпена станция. Обичайно процедурата трае около година, но се надявам, че още преди октомври проблемът да бъде решен”, каза Гълъбов пред Нова ТВ.  Той каза, че все пак освен ВиК в процеса са ангажирани и Община Хисаря, така че решаването на проблема зависи и от двете институции.

Припомняме, че водоснабдителната система на селото е от 1936 година, а поради недостиг на вода  през 1984 г. е започнало изграждане на допълнително водоснабдяване от същия водоизточник  и същото е въведено в експлоатация през 2004 г. От години хората са с режим на водата, която е с влошени показатели ,когато я има.

Повече за проблема, вижте в линка:

Кошмар без край: Пловдивско село излиза на протест след десетилетие безводиеРешение има, но не и финансиране, заяви кметът на Община Хисаря