Развитието на спортните дейности сред подрастващите в детските градини и училищата в район „Източен“ бе акцент на насрочена среща, която се проведе днес в районното кметство.

„За развитието на спорта сред децата трябва да се работи последователно, защото спортът е здраве и учи на добра дисциплина. За това е важно развитието му в ранна детска възраст. Ние в район „Източен“ подкрепяме провеждането на повече спортни дейности и събития, свързани с развитието на децата“, заяви кметът на район „Източен“.

В срещата участваха Огнян Златков -председателя на Зоналния съвет /ЗС/ на БФС – зона Пловдив, Алексей Киричек - изпълнителен директор на ПФК „Ботев - Пловдив“, Трифон Пачев -директор на Академия на ПФК „Ботев - Пловдив“ и Денислав Аксиев – отдел маркетинг на ПФК „Ботев – Пловдив“. В разговорите се включиха и заместник-кметовете Станислава Лулчева и Николай Мадански.

Огнян Златков увери, че от ЗС на БФС – зона Пловдив са готови да помагат за организирането на спортни игри и събития за деца и ученици с цел популяризиране на спортните дейности сред подрастващите.

Стадион „Христо Ботев“, както и пространствата около него, могат да бъдат чудесна локация за позиционирането и развитието на спортни и културни дейности, сподели Алексей Киричек.

Директорът на академията на ПФК „Ботев“ Трифон Пачев заяви, че работят активно за приобщаването на подрастващите към спортните дейности и създаването на футболисти от ранна детска възраст.

Всички участници в срещата се обединиха около общата идея да си партнират в провеждането на различни събития, в които спортът намира своето място под формата на забавни спортни игри или различни турнири, така че да обхване различните възрастови групи.