Над 500 дка горски фонд е бил унищожен при големия пожар в района на Копривщица. Към момента едно от огнищата, което е пламнало вчера, е потушено. Заради силния вятър обаче другото се е разраснало и към момента продължават действия по гасенето му. Наложила се е реорганизация на пожарните екипи, предаде репортер на TrafficNews.

Служители на Държавно горско стопанство „Пирдоп“ и в момента гасят огъня съвместно с колеги от Общинското горско предприятие - Копривщица и пожарникари. По-голямата част от засегнатите площи са част от държавен горски фонд, но огънят е обхванал също общински и частни гори. Засегната е част от общински горски фонд и селскостопанстки земи.

Полицията води разследване относно причините за пожара.

Два големи пожара избухнаха край Копривщица

Сигналът за пожар е получен около 15:00ч. вчера. Институциите са реагирали мигновено, като на място са били разпределени екипи. Гасенето е продължило до смрачаване, а поради съображения за сигурност е било прекратено.

Директорът на Югозападното държавно предприятие е разпоредил да бъде изпратено подкрепление от хора и техника от съседните горски стопанства. Към момента в акцията участие са взели няколко екипа от съседни горски стопанства. В гасенето е предоставен булдозер на дърводобивна фирма от Копривщица.

Огнището е под наблюдението на патрулиращи от горското стопанство, които следят то да не се разрасне. Екипи ще останат и в предстоящата нощ.