Район „Тракия“ отправя покана към всички пловдивчани да се включат в „Мисия Лаута“. Инициативата се провежда за четвърта поредна година, която по традиция е под егидата на кмета на район „Тракия“.

В голямото почистване на парка от паднали дървета и клони ще се включат и двете общински предприятия „Градини и паркове“ и „Чистота“, като се очакват и стотици пловдивчани.

То ще се състои на 23 март – събота, от 10 часа.  Сборният пункт ще е от западния вход на парка - Паркингът до „Парк хотел – Пловдив“, където ще се раздават ръкавици и други помощни средства.  

Кметът на район „Тракия“  Георги Гатев заяви, че тази година ще бъде почиствана западната страна на лесопарка, като в следващите дни ще бъдат отрязани опасни клони от „Градини и паркове“. Те ще бъдат събрани заедно с падналата дървесина по време на голямата акция.

През предишни години са се събирали между 25 и 50 камиона дървесина, а стотици доброволци са се включвали в инициативата.

Освен почистването на парка, важен акцент е и компенсаторното залесяване. През тази година вече се проведоха редица залесителни акции в „Тракия“ под егидата на районния кмет, както и в зоните на парк „Лаута“.

Засаждането на нови дървета няма да спре през цялата година, заяви Георги Гатев.

Партньори в инициативата „Мисия Лаута“ 4 са:
Доброволно формирование  „ Пловдив 112“
Аварийно спасяване „Пловдив“
ОП „Градини и паркове“
ОП „Чистота“
Trafficnews.bg
Джудо клуб „Гладиатори“
АСТК „Тракия“
АСКК „Тракия“
Волейболен клуб „Марица“
Наталия Елис и приятели