Община Пловдив пусна нова обществена поръчка за изграждането на нова детска градина в двора на СУ „Стоян Михайловски” в район „Южен”. До нея се стигна, след като договорът за строителството й между Община Пловдив и регистрираната в село Баните фирма „Инджовстрой” бе прекратен.

Фирмата бе избрана през поръчката, пусната през 2021 година, като тя бе на инженеринг. Сумата бе за 2,5млн. лева с ДДС, но поради липса на индексация от Община Пловдив, от компанията се отказаха. На тях им бе платен  проектът за 60 000 лева, който  са изработили, а договорът прекратен.

Новата поръчка е за 3,1 млн. лева с ДДС, като включва строителните дейности, като ще се работи по проекта от смолянската фирма. Финансирането е 2,5 млн. лева от държавата още от последния редовен кабинет на Бойко Борисов, а близо 600 000 лева са от средства на Община Пловдив.

Имотът, върху който ще се строи новата забавачка се намира в двора на школото в Кюукча. Той е с големина от 4400 кв.м. Предвижда се изграждане на нова детска градина за шест градински групи на целодневно обучение с общо 150 деца на възраст от 3 до 6 години, по 25 деца във всяка група.

Достъп до имота ще се осъществява посредством един вход за автомобили от ул. „Константин Геров“ и два пешеходни - по западната (ул. „Константин Геров“) и южната (ул. „Славееви гори“).

Градината ще има самостоятелна  кухня и котелно  помещение, както  и малък паркинг. В двора ще  се изградят шест отделни  детски площадки и спортно игрище  в размер на 250 кв.м. Оферти по поръчката ще се приемат до 24 юли.