Габриела Медарова излиза от ареста срещу 5000 лева гаранция и се прибира при семейството си. Това реши съставът на Районнния съд в Пловдив, който разгледа молбата на адвокат Търновалийски за измяна на мярката за неотклонение.

Според магистратите искането е резонно и основателно, тъй като не са налице всички законови предпоставки за оставяне на най-тежката мярка "задържане под стража". Така например липса опасност Медарова да се укрие или да извърши друго престъпление. 

Като превъзпитателно действия, двумесечният арест според съдията е достатъчен. Той посочи, че все пак това е една от целите на мярката за неотклонение. 

Съдът все пак взе мярка "парична гаранция" спрямо Габриела в размер на 5000 лева, които обаче са заплатени по предишна гаранция, наложена в рамките на досъдебното производство, и тъй като не са освободени ще бъдат трансферирани за покриване на настоящата. 

Габриела реагира през сълзи с усмивка на решението на съда. След няколко часа се очаква момичето да бъде освободено. 

Междувременно адвокатът на Медарова Орлин Търновалийски заяви, че Габриела признава вината си по така повдигнатите обвинения и поради тази причина ще иска делото да бъде гледано по съкратената процедура.  

Сълзи и прегръдки пред ареста! Габриела напусна килията СНИМКИ и ВИДЕОРодителите й и гаджето й Пачо я чакаха пред затвора

Габриела се разплака: Съжалявам, преосмислих поведението си! СНИМКИМагистратите от Районния съд в Пловдив умуват над мярката на танцьорката

Съдът остави Габриела в ареста след финт на прокуратурата ВИДЕОНе знам какво се случва, заяви Медарова преди да я отведат с белезници

Прокурорката по делото на Медарова се изпари! Търновалийски: Това е фалшификация! Как е внесла обвинителен акт? ВИДЕОТанцьорката остава в ареста, ала държавното обвинение е напът да сътвори чутовен скандал

Танцьорката Габриела отново застава пред съда – иска да се прибере вкъщиСрещу нея има 4 повдигнати обвинения

Срещу Габриела са повдигнати следните обвинения:

- На 15.04.2018 г. в гр. Пловдив е управлявала моторно превозно средство – лек автомобил марка „БМВ Х5“, с концентрация на алкохол в кръвта си над 1,2 на хиляда, а именно 1,38 на хиляда – престъпление по чл. 343Б, ал.1 от НК.

- На 15.04.2018 г. в гр. Пловдив е управлявала моторно превозно средство – лек автомобил марка „БМВ Х5“, след употреба на наркотични вещества – канабис – престъпление по чл. 343Б, ал.3 от НК

- На 15.04.2018 г. в гр. Пловдив при управление на моторно превозно средство - лек автомобил марка „БМВ Х5“, собственост на К. З., е нарушила правилата за движение – чл. 5 ал.1 т.1 от ЗДвП, чл. 5 ал.3 т.1 от ЗДвП и чл. 20 ал.1 от ЗДвП, и по непредпазливост е причинила значителни имуществени вреди на единадесет моторни превозни средства, като общата стойност на причинените имуществени вреди възлиза на 39 755,19 лв. – престъпление по чл. 343 ал.1 б. А вр. с чл. 342 ал.1 от НК.

- На 11.05.2018 г. в гр. Пловдив е причинила лека телесна повреда, изразяваща се в контузия на носа с оток и кръвотечение, довела до болка и страдание на К. А., по хулигански подбуди – престъпление по чл. 131 ал.1 т.12 вр. чл.130 ал.2 от НК. 

21-годишната Габриела Медарова, се прочу, след като пияна и надрусана помля десет коли в Пловдив, а месец по-късно разби носа на студентка. Двете дела са обединени в едно, а срещу Габриела има 4 обвинения - за шофиране в пияно състояние и каране на кола след употреба на дрога,за нанасяне на значителни материални щети и за причиняване на лека телесна повреда по хулигански подбуди.