Оставиха изненадващо Габриела в ареста, след като съдията не даде ход на делото. Истински скандал и крясъци отекнаха в съдебната зала, тъй като причината молбата на адвоката на Медарова - Орлин Търновалийски да не се разгледа, е че няколко часа по-рано прокуратурата е внесла обвинителен акт срещу танцьорката. 

Това обаче изуми адвоката й, тъй като той е бил извикан тази сутрин в 9.30 във Второ РПУ, за да  бъде предявено разследването. Търновалийски обаче не успял да отиде, тъй като бил на погребение на свой близък в София. За защитника на Медарова остава напълно необяснимо как е внесен обвинителен акт без той да е подписал документите във Второ районно. И той, и Грабриела тънеха в неведение за внесения обвинителен акт и заявиха, че никой не ги е уведомил. 

Съдията Божидар Кърпачев обаче бе категоричен, че след като делото е навлязло в съдебна фаза, съставът, който трябва да вземе отношение за мярката е този, който ще гледа делото. за измяна на мярката. В случая това е 25 състав, който пък към момента е в отпуск. По тази причина той прекрати настоящото производство. Магистратите постановиха искането за промяна на мярката за неотклонение да бъде изпратено на 25 състав, който може да насрочи дата за разглеждане или да се произнесе в рамките на разпоредителното заседание, с което ще започне наказателното дело от общ характер.

Не знам какво се случва, бяха единствените думи, които Медарова успя да произнесе, преди отново да й сложат белезниците и да я върнат в ареста.  

21-годишната Габриела Медарова, се прочу, след като пияна и надрусана помля десет коли в Пловдив, а месец по-късно разби носа на студентка. Двете дела са обединени в едно, а срещу Габриела има 4 обвинения - за шофиране в пияно състояние и каране на кола след употреба на дрога,за нанасяне на значителни материални щети и за причиняване на лека телесна повреда по хулигански подбуди.

“Довереничката ми ще се признае за виновна и по четирите. Очаквам условна присъда, тъй като тя е с чисто досие”, заяви адвокатът й Орлин Търновалийски в предишно заседание. Той допълва, че по смисъла на закона извършените от Габриела престъпления не са тежки. Най-голямо наказание - от 1 до 3 г. лишаване от свобода, се предвижда за шофиране след употреба на алкохол или на наркотици. 

Три дни по-късно! Арестуваха танцьорката Габриела, която разби носа на момиче в клубПредстои изтготвяне на медицинска експертиза, която да установи каква е телесната повреда