Електронен търг за една от най-прочутите в миналото  детски  болници у нас е пуснат от Агенцията за публичните предприятия и контрол.  С начална цена от 190 000 лева потенциални купувачи ще наддават за бившата Детска болница за лечение на астма и белодробни заболявания в село Стрелци, община  Брезово.

Целият имот е с площ от 2684 кв.м, както в него попадат и съществуващите сгради, а наддаването ще на 12 октомври със стъпка от 10 000 лева.

През детската болница, която е основна през 1969 година, като филиал на Окръжна болница – Пловдив , минават хиляди деца с белодробни проблеми.  Тя е основна в селото с около 500 жители заради климата си, като се слави с най-чистия въздух в региона. Разположен между Средна гора и Стара планина, въздухът е наситен с отрицателни електрони, районът е беден на мъгли и заради този природен феномен се основава болницата, като в нея са се лекували деца от 3 до 16 –годишна възраст.  През месец юни 2006 година болницата е затворена, поради финансови причини.  

След  това сградата започва да се руши, а бъдещето й стига до парламента и Министерския съвет. През 2015 година тогавашният здравен министър Петър Москов отговаря на въпрос на депутат, че сградата не отговаря на съвременните  медицински  изисквания за педиатрия, а на територията на Пловдив област е осигурена достатъчна болнична помощ за деца с белодробни проблеми.

Болницата се намира до училище, стадион, както и голям парк.  Според  местни там може да се изгради модерен европейски оздравителен център под формата на санаториум или общежитие за национално климатично училище.