Табели в парк „Лаута“, че е забранено разхождането на домашни любимци – кучета, бяха поставени от районната администрация вчера. Указанията, че в парка е забранено разхождането на кучета разбуни духовете в социалните мрежи. Причината е, че това е от местата, които стопаните на четириноги предпочитат да посещават.

По-късно кметът на район „Тракия“ Георги Гатев написа, че табелите са сложени на грешното място. Те са били предназначени за детски и спортни площадки.  

„Възложих да се изготвят два вида табели: "забранено разхождането на кучета" и такива, че "собственици на домашни любимци подлежат на санкции, ако не почистват след тях". Допусната е била грешка, като са сложени табелите в парк „Лаута“: „Забранява се - разхождането на домашни любимци – кучета“. Те са предназначени само и единствено за детските площадки и игрищата за мини футбол.  Вместо това е трябвало да се сложат в парка, че всеки стопанин на куче подлежи на глоба, ако не изчисти след него. Извинявам се за допуснатата грешка, която ще бъде коригирана“, написа той във Фейсбук.

Тази сутрин всички табели са били премахнати, като скоро ще бъдат поставени новите, че стопаните на кучета подлежат на санкции, ако не чистят фекалиите им.

„Район „Тракия“ винаги е бил приятелски настроен към домашните любимци и ще продължи да бъде така. Ще апелирам и всички собственици да изпълняват своя ангажимент да почистват след кучетата си и да не ги допускат до детски площадки и спортни игрища.  В този мандат ще продължи развитието на местата за домашни любимци, като предвиждаме още специализирани площадки за тях“, пише още Гатев.