Очакваното пускане на влаковото движение по направлението  Централна гара – гара Филипово не се състоя на 25 септември. Въпреки че в началото на август бе анонсирано, че два месеца няма да се виждат влакове през линията, срокът вече мина.

От НКЖИ заявиха за TrafficNews, че има забавяне на дейностите по жп възел Пловдив, като към днешна дата възстановяването на движението е планирано за 15 октомври. Оттам обаче заявиха, че е възможно още удължаване на срока.

Спират редица влакове от Пловдив за два месеца, променят целия график заради ремонта на жп възелаОграничават движението по жп връзката Централна гара – Филипово

Това означава, че поне още две седмици един от най-големите бичове за трафика в район „Западен” – прелезите по бул. „Копривщица”, ще бъдат с вдигнати бариери по цял  ден.

Също така десетките влакове с променено разписание от Централна гара – Пловдив, ще продължат да бъдат с временно. В момента редица от влаковете тръгват от жп гара Филипово, а пътници са превозват с автобуси от Централна гара.

Забавянето по проекта за жп възел Пловдив е забележим и проекта за пробива на Централна гара. Въпреки че от фирмата изпълнител вече трябваше да са приключили с дейностите по кръговото на бул. „Христо Ботев”, там темповете изостават.  Припомняме, че след като движението по булеварда бъде пуснато, както и към бул. „Руски” и „Иван Вазов”, ще последва затварянето на Бетонния мост.

Затварят Бетонния мост дни преди избора на новия кмет на Пловдив?Подземна комуникация бави завършването на кръговото на Централна гара