Работата по пътя за Лилково и Ситово продължава с пълна пара. Припомняме, че осемкилометровата отсечка до село Лилково е в потресаващо състояние. След дъждовете от последните дни част от пътя е пропаднал на две места в района на село Плочник. Асфалт от години липсва, две коли едва се разминават, а дупките са на всеки метър.

Проблемът с пътя е от 20 години. От сдруженията "Заедно за Лилково" и "За Ситово" отправиха официална покана до министър -председателя и МРРБ да посетят четирите откъснати от света села. В писмото бе описан основния проблем – липса на път до населените места.

Жители на четири села край Пловдив се готвят за протест! Канят Борисов на пътя, който от 20 години е без настилка

 

Няколко часа след визитата на премиерът Борисов, от сдружението "Заедно за Лилково" са разговаряли с шефа на Областно пътно управление Йордан Калев. Той е съобщил, че всъщност отпуснатите средства ще са с 35 милиона повече от обещаното.

„Беше уточнено, че отпуснатата сума ще в размер на 55 млн. лева, като приоритетно ще се ремонтират най-лошите 9 километра от пътя. Пътят ще бъде разширен с две платна, асфалтиран и поставени мантинели. Вторият, по-късен етап, евентуално ще бъде изграждане и на отсечката до Михалково. Основният път до Михалково няма да минава през селото, а ще бъде изграден обход преди табелата на Лилково”, съобщават от сдружението "Заедно за Лилково".  

Отпускат с 35 милиона лева повече за пътя до Лилково, продължават го до ДевинПътят ще бъде разширен с две платна, асфалтиран и поставени мантинели

Двадесет дни по-късно ремонтът продължава, макар и с бавни темпове. Два багера подкопават скалите и пръста, за да се разшири пътното платно. Това разказаха за TrafficNews от сдружението "Заедно за Лилково".

„В петък се почистваха храстите и падналите дървета, подрязваха клоните. Запълниха свлачищата,  но все още не е започнало изграждането на подпорните стени”, допълниха от сдружението.

Към този момент все още не е изготвен официално проектът за реконструкцията на пътя.