Пловдивската компания „ЮПИТЕР 05“ ООД, изпрати позиция относно материала на TrafficNews, че на облагороденото пространство на кръстовището на ул. „Преслав” и ул. „Гладстон”. В позицията се обяснява, че те с техни средства се е облагородила и озеленила зоната, но често върху нея спират коли от съседни обекти.

Поради това те са взели конус от други техни служебни паркоместа в близост, за да го пазят от потенциални нарушители .

Служебен паркинг? Изтипосаха табела на облагородено пространство в центъра на ПловдивНито район „Централен”, нито „Паркиране и репатриране” има данни там да има паркомясто

Ето и цялата позиция:

Водени от желанието ни за предвиждане на повече зелени пространства, които да балансират засиленото строителство, и да служат за отдих и почивка, подпомогнахме Община Пловдив с изготвянето на проект от ландшафтен архитект за благоустрояване на тротоарното пространство между ул. „Преслав“ и ул. „Гладстон“ и неговото реализиране, като разходите за това се поеха изцяло от „ЮПИТЕР 05“ ООД, което е част от групата на „ЮПИТЕР ХОЛДИНГ“ ЕАД.  

След приемане на проекта от Експертен съвет по устройство на територията и Комисията по чл. 2, ал. 3 от Наредба за реда за придобиване, управление и разпореждане с общинско имущество мястото се  превърна в красиво зелено кътче. В момента предстои подписване на договор за дарение с Община Пловдив.

„ЮПИТЕР ХОЛДИНГ“ ЕАД е собственик на разположената в съседство офис сграда и в тази връзка имаме служебен абонамент за паркоместа в близост до сградата, за което плащаме такси към Община Пловдив. На мястото от снимката в статията Ви не паркират наши служебни автомобили, а други такива, които обслужват или посещават разположените в близост търговски обекти, в следствие на което нанасят щети върху облагороденото пространство. Поради това временно поставихме на тротоара конуса от снимката Ви, но той не служи за обозначаване на паркомясто, а напротив – взехме го извънредно от служебните ни паркоместа, за да предпазим облагороденото пространство и засадените съгласно дендрологичната ведомост от проекта растения.

Положихме много усилия и вложихме значителни средства за изпълнението на проекта за благоустрояване и действията ни целят единствено да предпазят красивото зелено кътче от разрушаване.