Единствените зелени площи в района на улица „Перуника” в Кючука, не само че не се поддържат, но и са се превърнали в паркоместа. За това сигнализира читател на TrafficNews.bg,  като според него трябва да се налагат санкции и да има повече внимание от градските власти.

В близост до улицата има една детска площадка, за която разказахме през изминалата седмица – около нея има няколко изоставени сгради, а децата трябва да преминат през тях, за да играят. Именно това събужда безпокойство в жителите на района, тъй като се създава предпоставка за инцидент.  Статията провокира и друг жител, според който това не е единственият проблем в района.

Призрачни сгради карат жители на Кючука да се страхуват за децата сиТе се намират в близост до детска площадка

„Това все пак е единствената зелена площ в целия район, като се има в предвид бързото застрояване на квартала в следствие на ремонта на Модър- Царевец и липсата на алтернативни места за децата. Буквално върху зелените площи, някой си е изградил паркомясто от бетони елементи за лични нужди на своя автомобил, а доста от хората постоянно си спират автомобилите вътре в градинката. Бих желал чрез вас да попитаме общината, какви са и намеренията за стопанисване на тревните площи и защо не се подържа нищо, вместо да се изгради приятно място за хората в квартала се занемарява и не подържа”, възмущава се той.

Пловдивчанинът разказва и за самодейно изградена постройка, която в последствие е била бутната, но останките от нея все още не са разчистени и терена придобива вид на сметище.