Изоставени и необезопасени сгради и съоръжения в район „Южен” притесняват жителите на Кючука и създават предпоставки за инцидент. Купчини с боклуци, изпочупени стъкла, мръсотия и мизерия са само част от нещата, които безпокоят живущите в района. За това сигнализира наш читател. В съоръженията често се събират наркозависими, а едната сграда се е превърнала в любимо място на бездомниците в квартала. Те се намират на ул. „Перуника”.

„Едната кооперация е тотално необезопасена, със счупени стъкла навсякъде. Често се случва по-големи деца и съмнителни хора да влизат вътре по неприятни причини. Хвърлят се боклуци, тухли и стъкла директно от по-горните етажи на улиците. Това създава риск за преминаващите коли и пешеходци”, коментира той.

Другата сграда пък прилича на нерегламентирано сметище.

„Съоръжението се е превърнало в свърталище на бездомници. Покривът може всеки момент да се срути, а мястото сигурно е пълно със зарази. Молим се децата да не проявят любопитство и да влязат вътре”, допълни той.

Освен всичко това, сградите се намират в близост до единствената детска площадка в района. Тя се намира на кръстовището на ул.”Карлъка” и „Перуника”. За да стигнат там, обаче малчуганите трябва да преминат покрай изоставените сгради, а това буди страх в родителите им.

Репортер на TrafficNews се свърза с кмета на район „Южен” Костадин Язов, който заяви, че това са частни сгради, чийто собственици не са ясни.

„Ще издирим собствениците и ще ги уведомим как да обезопасят сградите. Ако те не го сторят в посочения срок, ние ще извършим обезопасяването и ще им изпратим сметката. При всички положения ще се предприемат действия. Ситуацията наистина е опасна”, заяви той.

ГАЛЕРИЯ: