Силна музика е кънтяла до късните часове снощи в района на Гребната база. Недоволен от това, пловдивчанинът Живко Гълъбов написа отворено писмо до кмета на града Здравко Димитров, тъй като и сигналите му до полицията завършили с неуспех. Той разказва, че снощи музиката озвучавала района до полунощ, което не се случва за първи път.

„Обадих се във Второ РУ и дежурният дълго спори с мен и накрая ми каза, че е най-добре да си затворя прозорците, да си пусна климатика и да си сложа тапи в ушите“, възмущава се мъжа.

На Гребната се провежда Wrong fest, което е тридневно събитие и ще продължи до 3 юли. Като организаторите имат и съответните разрешителни.

Според Гълъбов именно това е част от проблема, че разрешението за пускане на музика продължава и след полунощ.  Ето и неговото обръщение към градоначалника:

„Този шумов терор погазва Наредбата за Осигуряване на обществения ред, На 15, 16, 21, 22 и 23-и юли ще има още нощни събития на Гребната база. Ако вече сте издали разрешения за шум до и след полунощ в разрез с Наредбата, моля оттеглете ги. Гребната база е заобиколена от всички страни с жилищни сгради и вие унищожавате качеството на живота на стотици хиляди хора. Ако вие живеехте в близост едва ли щяхте да сте толкова щедър с разрешенията. Очаквам вашия отговор преди 15 юли“, пише мъжът.