Трафикът в Пловдив е натоварен, като броят автомобили непрекъснато нараства. Това прави предвижването затруднено и принуждава пловдивчанин, читател на TrafficNews, да напише отворено писмо до кмета на града Костадин Димитров, в който описва неволите, свързани с шофирането през града.

Публикуваме писмото му без редакторска намеса:

Уважаеми г-н Димитров,

Пиша Ви за един проблем, с който сигурен съм, сте отлично запознат. Става въпрос за пътният трафик в гр.Пловдив. Знам, че Вие не сте причината за този проблем, но съм уверен, че вие може да бъдете решението му. Всеки ден пътувам от кв.“Остромила“, където живея със семейството си  до ж.к “Тракия“, където е работното ми място.

Преминавам през целият кв. “Кючук Париж“, където оставям дъщеря си на училище. Положението с пътният трафик в кв.“Кючук Париж“ бих определил като трагично и кошмарно, без да преувеличавам. Отнема ми около 30-40 минути минаването през квартала, което при други условия би отнело около 5 минути. Кварталът е буквално “блокиран“. Пробвах различни маршрути на придвижване, но навсякъде в този квартал е едно и също. Влизаш в една колона от автомобили и стоиш.

Тази сутрин докато чаках в задръстването съобщиха по радио “Витоша“ пътният трафик и казах, че от големите градове има затруднен трафик само в Пловдив, като изброиха улиците “Коматевско шосе“, “Димитър Талев“ и “Никола Вапцаров“. Вярвам и силно се надявам, че това ще се промени.

Минете и Вие една сутрин и вечер в час “пик“ през кв.“Кючук Париж“, за да добиете лична представа, за това, за което Ви пиша. Ремонтите в квартала продължават прекалено дълго време. Не мога да си обясня защо. Отново изразявам мнението си, че Вие г-н Димитров не сте допринесъл с нищо за възникването на този проблем. Презастрояването  вътре в кварталите неминуемо ще се отрази на трафика. Пловдив се “пука по шевовете“. Вземете този проблем “присърце“. Ние жителите на Пловдив ще Ви бъдем благодарни, ако се почувства облекчение в трафика. Не се съмнявайте в това! 

Пловдив е прекрасен град и заслужава добро управление и стопанисване. Каквото зависи от Вас, го направете! Търсете нови връзки между кварталите и разширяване на улици, където е възможно. С тези темпове на строителство и населване на града, предизвикателствата ще стават все повече. Но решение винаги има. Сигурен съм! Пожелавам Ви здраве и успехи!