Резитба на дървета нанесе леки щети на аптека в район „Западен”. За това сигнализира служител на аптеката, която разказа, че тази сутрин на адрес на бул. „Пещерско шосе” 129 В, екипи на общинското предприятие „Градини и паркове” са пристигнали на място, за да отстранят клоните на едно от дърветата.

Това обаче по думите им се случва без да бъде обезопасен теренът, както и без да бъдат предупредени собствениците на обекти в района. Служители на аптеката твърдят, че при рязането на клоните, те падат върху обекта, като по този начин надират стъклата на помещението, както и надират рекламните стикери.

Потърсихме отговор от общинското предприятие, откъдето заявиха, че от рано сутринта екип на „Градини и паркове“ премахва две опасни дървета. Това става в изпълнение на издадена от кмета на район „Западен“ заповед след направена фитосанитарна експертиза на растенията.

„Обектът е труден. Трафикът при кръстовището на бул. „Пещерско шосе“ и ул. „Царевец“ е изключително интензивен. Има автобусна спирка и няколко търговски обекта, сред които е и аптеката. На място, с цел да се обезопаси движението, са и полицейски служители с две патрулки. Екипът на „Градини и паркове“ работи с изключително внимание, така че да бъдат предотвратени евентуални щети. Падналите върху покрива на аптеката и наоколо клони се почистват. Работата върху 16-метровата автовишка е много отговорна”, се твърди в позицията на ОП „Градини и паркове”.

От нея не става ясно обаче дали хората в района са били предупредени, че предстои такава резитба.

От общинското предприятие призовават гражданите да проявяват разбиране към хората, които изпълняват своите служебни задължения. Премахването на опасните дървета ще продължи и утре.