„Неприятна ситуация. Искрено се надявам това да се окаже буря в чаша вода или просто лоша комуникация. Убедени сме в общинска администрация, че при нас законовата процедура е спазена“. Това заяви по повод протестите на строители днес пред Областна управа в Пловдив зам.-кметът по строителство Пламен Райчев.

Припомняме, че около 200 души са се събрали на пл. „Никола Мушанов“ с искане оставката на областния управител Йордан Иванов, заради 12 спрени от него ПУП-а.

Илиян Филипов: Искаме оставката на областния управител, спира развитието на градаРегионалният министър Гроздан Караджов го покани на разговори

„Освен че се спъват ПУП-овете, се спъва строителството в града. Никое строителство не може да започне без подробен устройствен план. Така се възпрепятства работата и на общинска администрация, тъй като реда за обектите на общинската администрация е същият.

Райчев добави, че към настоящия момент има два висящи плана, който предстои да бъдат входирани в Общински съвет за допускане за изменение.

„Говоря за Рогошко и Голямоконарско шосе. Тази ситуация спъва и нас. Надявам се, след кореспонденцията, които сме разменили с министър Гроздан Караджов, да имаме фронт за работа“, коментира зам.-кметът.

Той добави, че от МРРБ е пристигнал отговор до Общината, който се посочва, че министърът няма компетенциите да коментира този въпрос, а приемането на ПУП-ове зависи от Общински съвет.

„Казусът ни е по-скоро местен, отколкото национален. Твърдението, че няма законови нарушения не го казваме аз или кметът. Това е твърдение, дошло след консултация с юридическия състав на общината. По искане на Здравко Димитров всички върнати подробни устройствени планове ще бъдат включени в предстоящия дневен ред на заседание на ОС“, допълни Райчев.

Протестни блокади в Пловдив днес! Превозвачи и строители гневни на властта - искат оставкиСерия от недоразумения, лоша комуникация и неуспешни срещи доведоха до масови протести

Пловдив и регионът са парализирани! Стотици камиони на протест, образуваха се огромни тапиТранспортният бранш иска оставката на трима министри