Транспортният бранш излезе на протест в Пловдив и други големи градове в страната. Стотици камиони и автобуси излязоха на пътя със знамена и протесни лозунги, сред които "Овладейте инфлацията", "Скъпи горива, беден народ". Задръствания се образуваха в целия град и региона на Пловдив и особено по входно-изходните артерии и основни булеварди. На най-натоварените места полицейски екипи са на място, за да гарантират сигурността на участващите в протеста, както и на всички преминаващи през булевардите. 

Припомняме, че блокадата на недоволство сред превозвачите е обявена за вторник и сряда и се очаква и през двата дни от 08:00 до 22:00 часа тежкотоварни автомобили ще бъдат разположени в крайната дясна лента на булевардите „Кукленско шосе“, „Асеновградско шосе“, „Пазарджишко шосе“, „Карловско шосе“, „Голямо Конарско шосе“ и „Цариградско шосе“.

Камиони на транспортни фирми са окупирали десните ленти по основните входно-изходни артерии на Пловдив, което доведе до огромни задръствания. 

Най-големи тапи се образуваха на Асеновградско шосе и на Голямоконарско шосе в Пловдив, откъдето минава най-големият трафик в посока и от съответно Родопите и АМ "Тракия". Напрегната е ситуацията и на Карловско шосе до село Труд. 

Към момента има голямо задръстване на Асеновградско шосе в посока Пловдив. На Цариградско шосе ситуацията е спокойна, но на Голямоконарско шосе също има сериозна блокада. Трафикът към София е спокоен. 

Огромни блокади са се образували и в Индустриалните зони на града. 

"Стряма е блокирана, целият Раковски, Индустриална зона "Раковски" има стотици камиони", съобщи за TrafficNews пловдивчанин. 

Припомняме, че транспортни и строителни фирми излязоха на протест след серия спорове с властта. Превозвачите поискаха адекватни мерки за преодоляване на икономическата криза и последиците от високата цена на горивото. Протестът им цели да прекъсне доставката на хранителните вериги, а исканията на хората от бранша са оставки - на министрите на транспорта Николай Събев, Гроздан Караджов и Асен Василев.

„Продължаваме да искаме оставката на трима министри. Видяхте какво се случи при опита за разговори”, заяви Илия Костурски, член на УС на Съюза на международните превозвачи.

Мотивите им, че последните не управляват компетентно страната, нито слушат нуждите на народа. Припомняме обаче, че тази неделя от Конфедерацията на автобусните превозвачи отново заявиха, че заради проваления диалог излизат превозвачите излизат на улицата. Веднага след това министър Николай Събев заяви, че намерението на превозвачите ще бъде възпрепятствано, тъй като правителството няма да допусне прекъсване на доставките в страната. Събев обаче отказа да уточни с какви средства ще бъде осъществено това.

Големите задръствания в Пловдив изнервиха шофьорите, които се оказаха блокирани повече от час на някои от входовете на града. 

Асеновградско шосе:

Голямоконарско шосе: 

Цариградско шосе: