Една от важните пътни артерии в Пловдивска област, който свързва града с основна индустриална зона, е покъртително състояние, сигнализира читател на TrafficNews. Той ни изпрати кадри на пътя Пловдив – Калековец, на които се виждат дупки, огромни коловози и липса на маркировка, а ситуацията от ден на ден се влошава.

„Пътят е забравен от господа и АПИ, липсва маркировка и вечер е ад за шофиране. Д не говорим в дъжд и мъгла - не знаеш къде караш. Има брутални коловози по надлезите и навдигнат асфалт. Подавани са многобройни сигнали до АПИ и ОПУ Пловдив и отговорите са на ротационен принцип явно: ами сега се сменя правителството ; подадени са сигналите,спокойно и т.н.   

Катастрофите са многобройни някой даже фатални, трафикът е ужасен , всеки заобикаля дупки,кара в средата, тъй като края на асфалта е или с гърбици или с коловози и дупки. Отсечката се нуждае спешно от маркировка,  но както трябва, а не със латекс и да изчезне след седмица , както и спешен ремонт”, пише нашият читател.

Проверка на TrafficNews установи, че отсечката от 10 километра е заложена в програмата на Областно пътно управление за 2024 – 2026 година. Проектът е даден на АПИ на два етапа – за ремонт от Скобелева майка до АМ „Тракия”, а оттам до Калековец – за ремонт и удвояване. Разширението на трасето от магистралата бе заложено още с вероятността там да бъде изграден завод на Фолксваген.

Все още от АПИ не са одобрили проектите, които ще се реализират тази година в Пловдивска област. Ремонтът на пътя от Пловдив до АМ „Тракия” обаче е вкаран в списъка с искането на ОУП – Пловдив, като предстои от агенцията да го одобрят.