Паркът зад хотел „Санкт Петербург” все още е като джунгла – храсти и двуметрови треви. В разгара на лятото, когато е бумът на охапвания от кърлежи и бълхи, теренът е покрит с буйна растителност, която собственикът така и не е премахнал месеца наред. Паркът се е превърнал в мини бунище. Кошчетата преливат от опаковки, хартии, и чашки, дори стари дрехи могат да бъда забелязани по пейките и детската площадка. 

„Пространството не се поддържа, не се чисти и не знаем към кога да се обърнем. От кошовете се носи изключително неприятна миризма. Земята от над 16 декара вече не прилича на парк, а по-скоро на сметище.”, коментираха пред TrafficNews живеещи в района. 

От общинското предприятие „Чистота” обясниха пред наш репортер, че имотът е частен и не се стопанисва от община Пловдив. Грижата за поддръжка на парка е отговорност на фирмата - собственик. ОП „Чистота” може да поеме такава отговорност единствено след писмена молба от "Парадайс Гардън Резидънс“.

Припомняме, че "Парадайс Гардън Резидънс“ окончателно загуби делото срещу Община Пловдив, свързано с обществената тоалетна в  парка зад хотел Санкт Петербург. Става дума за обществена поръчка, свързана с ремонта на санитарният възел. Припомняме, че тоалетната е собственост на Община Пловдив, което прави последната съсобственик на терена от 16 декара в район „Северен”.

И ВАС поряза Парадайс Гардън Резидънс за парка зад Санкт ПетербургСлед съдебна битка магистратите окончателно излязоха със становище, че тоалетната е oбщинска собственост

Това е поредното загубено дело от страна на Парадайс Гардън Резидънс. Административен съд – Пловдив не уважи жалбата на дружеството, собственик на парка от 16 декара в Кършияка, свързана с действащия подробен устройствен план и плана за регулация и застрояване. 

Поредна съдебна загуба! Административен съд не уважи жалбите за измяна на ПУП-а на парка зад Санкт Петербург