Абсурдите с реконструкцията на ул. „Даме Груев” продължават, като кметът Здравко Димитров се оказа недоволен от реконструкцията на улицата в района на бившето кино „Въстаник”. Улицата трябва да е готова изцяло до края на септември, но сега искане на Зико, може да я отложи за догодина.

На въпрос дали ще бъде готова улицата до края на месеца, кметът изненада с отговор, че за нея трябва препроектиране заради липсата на тротоари и стеснението в района. Според него трябва терасата да се събори, колкото  е необходимо.

Безумно! „Обезопасиха” огромна шахта на ул. "Даме Груев" само с бутилкиВечерта може да се стигне до сериозен инцидент, предупреждават пловдивчани

"Проектантът са го заблудили, че това е бомбоубежище, че е паметник на културата", отсече кметът. Той не е съгласен и с местата, на които се подменя само половината тротоар, а другият остава със старите плочки.

Зико каза, че имал уверението, че това ще се случи и няма да е  проблем. Не е ясно обаче кой го е уверил. Оказа се, че управителят на фирмата изпълнител „Парсек груп” Бончо Бонев не  знае за това искане за препроектиране.

„Разбрах от медиите, че това го иска Общината. Нищо официално не е постъпило към нас. Ако искат препроектиране, това означава спиране на дейностите и поне до зимата няма как да има нов одобрен проект”, каза Бонев. Той обясни, че ситуацията с терасата се знае още с направата на проекта и в недоумение защо чак сега Общината искат ново задание преди завършването на улицата.   Според него е по-добре тя да бъде завършена и поне проходима за коли и пешеходци, а след това да се препроектира и да се прави по корекция по участъка.

„Относно другият проблем със старите и новите плочки, няколко пъти съм го поставял на въпрос, но никой не ми обърна внимание. Ние няма как да го направим през този договор. Говорим за участък от 1,5 км – това са допълнително средства и време. Предлагал съм им на  Общината да го направят през рамковото споразумение  с  фирма „Драгиев и Ко” за улици. Те могат да им го възложат и да ги сменят, тъй като  тези участъци са извън обхвата на нашия проект”, каза Бонев.