Над 20 сигнала за паднали клони при снеговалежа в Пловдив са постъпили до тази сутрин, Инцидент е станал в 03:30 часа, когато е паднал голям клон върху пътното платно на ул. „Кукуш“.

Най-много са подадените сигналите за „Южен“, но паднали клони има и в останалите райони. Засега не е постъпвала информация за паднали дървета. На линия са всички 7 бригади, специализирани в санитарни дейности спрямо дърветата.

Техника и работници почистват алеите в Цар-Симеоновата градина, „Лаута“ и в останалите паркове и градини.

Телефонът за сигнали е  032/624 301.

Както съобщихме, от почистващата фирма увериха, че всички улици в града са добре почистени.. Още от 22.30 часа 25 разпръсквача на сол са обработили всички пътни артерии в града, а в 01:30 ч. по улиците са пуснати и 36 снегорина. В 03:50 ч. разръсквачите са направили повторна обработка със сол, включително и на вътрешнокварталните улици, където техниката успя да влезе въпреки паркираните автомобили.

От „Чистота“ информират също, че натрупаната през нощта снежна покривка е достигнала до около 10 сантиметра, като интензивността на снеговалежа е била различна в отделните райони на Пловдив. Повече сняг е навалял в „Западен“, „Северен“ и „Тракия“, а температурите са паднали до минус 3 градуса.

От 06:00 часа тази сутрин около 400 работнички обработват пространствата около автобусните спирки, здравни и учебни заведения,  тротоари и пешеходни зони.     

Очаква се понижението на температурите да продължи.

Каква е обстановката в страната вижте тук:

Затвориха прохода Шипка, има закъсали шофьориВижте каква е пътната обстановка в страната

Кола закъса край Връховръх, пожарникари помогнаха с лекарства на пътникДърво затисна бус на улица „Брезовска"