Отстраняват опасните клони, надвиснали над паркинга срещу пловдивската прокуратура. Това се случва дни след като голям клон от 100- годишен чинар се стовари върху кола, паркирана на общинския паркинг на площад "Съединение". За щастие на паркинга не е имало хора и никой не е пострадал, освен един автомобил.

Паркингът се намира точно срещу сградата на прокуратурата, в края на ул. "Бетовен". Изсъхналият клон падна от голяма височина и  огъна покрива на фолксвагена. Отчупените пръчки паднаха и върху съседни коли, но без да им нанесат поражения. 

Огромен клон се стовари върху кола в центъра на ПловдивПо улица "Бетовен" системно падат изсъхнали клони от старите чинари, твърдят хора от квартала

"За съжаление подобни инциденти не са рядкост на нашата улица. Дърветата са доста стари и въпреки, че са в сравнително добро състояние , по тях има изсъхнали клони. Над въпросния паркинг на височина около 10 метра висят още няколко изсъхнали клона."Паркове и градини" почистиха опасните клони в Дондуковата градина, но тук скоро не са минавали. Би трябвало да направят оглед и да отстранят опасните клони. Представете си, че отдолу имаше някое дете, а и възрастен да беше. Клонът е много дебел и пада от голяма височина. Може да го остави на място", заявиха тогава хората, видели инцидента. Тогава собственикът на автомобила изчакваше застраховател за оглед и заяви, че по всяка вероятност ще заведе дело срещу Община Пловдив. 

Днес от ОП „Градини и паркове” са на място и отстраняват изсъхналите клони.