Амбициозната задача да се изгради нова пътна връзка в район „Южен” в рамките на две години, която се чака от десетилетия, си е поставил районният кмет Атанас Кунчев. От встъпването си в длъжност той работи усилено за изграждането на продължението на бул. „Македония”, която да свърже бул. „Никола Вапцаров” с бул. „Александър Стамболийски”.

Досега проблемът да не се започне този проект е бил множеството имоти, които трябва да се отчуждят, за да се реализира проекта. Кунчев обаче си е поставил за цел да изгради пътя за кратко време без да е необходимо да се отчуждават парцели.

„Имаме един имот, който е съсобственост между Община Пловдив и частни лица, ще приучим дали пътят може да мине през въпросния имот, който е половината от цялото трасе – около 200 метра. Ако стане, имаме и План Б", обясни Кунчев.

След парцела той ще прави завой покрай имотите на Министерството на правосъдието, където е позициониран затвора. Така няма да се налага да се взимат и част от парцелите от министерството. Между затвора и жилищната сграда ширината е 16 метра, което е достатъчно за прокарването на пътя.

В момента се изготвя и заданието, по което да се направи проектът за пътя, който е около 400 метра. Предвиждат се две платна по 4,5 метра и тротоари по 2,5 метра. Възможно е единият от тях да стане и споделена велоалея.  Когато е готов и проектът то може да се пристъпи към строителството.