Кметът на община Родопи Павел Михайлов съобщи радостна новина за хората от осем села около Пловдив. След като досегашният превозвач „Хеброс бус” не подписа едностранно договора за обществен превоз по линиите Пловдив-Цалапица, Пловдив-Златитрап-Брестовица и към високопланинските села и хиляди хора бяха оставени без транспорт през уикенда и първия работен ден от седмицата.

Договорът с новия превозвач обаче вече е факт. Билети ще се закупуват от шофьора, а картите ще бъдат издавани от офиса на фирмата превозвач, който се намира в подлеза на автогара „Родопи“. 

"Днес подписах договора за обществен превоз на пътници за Цалапица, Златитрап, Брестовица, Оризари, Бойково, Дедово, Ситово, Лилково и Скобелево. Възстановява се редовното разписание на междуградските автобуси по горепосочените направления. Новата фирма изпълнител ще започне със стартови разписания по утвърдената маршрутна схема да работи още утре", написа Павел Михайлов в своята фейсбук страница:

Договорът за обслужване на общинската транспортна схема по спешна мярка е сключен с ДЗЗД Консорциум "МАРИЦА ИЗТОК" 2018, допълва кметът. Той е собственост на Петко Ангелов. 

Ще бъдат запазени маршрутните направления и местата за спиране на превозните средства. Разписанията на автобусите, които са запазени с малки изключения, ще бъдат публикувани от кметовете и кметските наместници по места в социалните мрежи и на спирките по населените места.

"Досегашният договор за обществен превоз на пътници без конкурс с „Хеброс бус“ изтече тази събота, но фирмата отказа едностранно да подпише споразумението. Това наложи спешни преговори в почивните дни от страна на община „Родопи“", пише още Михайлов. 

Всички, които имат издадени карти към „Хеброс бус“ имат право да поискат парите си обратно от фирмата.

Осем села от община „Родопи” остават без автобуси до Пловдив утреХората са бил извозвани днес от кметове и общински служители