Осем села от община „Родопи” остават без автобуси до Пловдив утре. Причината е, че сегашният превозвач „Хеброс бус” не е подписал едностранно договора и предстоят преговори с друга фирма, която да поеме линията. Поради тази причина днес също не е имало общински транспорт, като хората са били извозвани от кметовете на населените места или от администрацията на общината. Очаква се на 5 декември проблемът да бъде решен и графикът по всички линии да се изпълнява.

Ето и официалното съобщение от общината:

От името на община „Родопи“ се обръщаме с призив към жителите на селата Цалапица, Златитрап, Брестовица, Бойково, Дедово, Лилково, Ситово и Скобелево.

Както ви информирахме, договорът със сегашния превозвач „Хеброс бус“ не беше подписан едностранно от негова страна, което наложи спешни преговори в почивните дни от страна на община „Родопи“.

Утре, 4.12.2023 година , предстои договаряне и подписване на споразумение с новия превозвач по линиите Пловдив-Цалапица, Пловдив-Златитрап-Брестовица и към високопланинските села.

Поради непредвидените обстоятелства за утрешния ден гражданите на тези населени места трябва сами да организират транспорта си до областния град.

Имаме уверението от страна на новата фирма-превозвач, че от ВТОРНИК, 5.12., ще бъде възстановена транспортната схема по същия график, маршрут и съществуващите към момента спирки.

През неделния ден община „Родопи“ осигури служебен транспорт за превозване на пътниците от засегнатите населени места.

Община „Родопи“ ще настоява да се вземат сериозни мерки срещу превозвача „ Хеброс бус“, който се явява монополист в Пловдивска област. Той е поел най-много линии от областната транспортна схема, но не успява да ги обслужва.