Десетки шофьори в центъра на Пловдив са изложени на опасност заради зейнала яма под паваж. Пловдивчани са забелязали, че едно от паветата на улица „Богомил” е пропаднало, а когато са погледнали в дупката, която се е отворила вследствие на това са забелязали, че не се вижда дъно.

Това е и основната причина, която смущава хората, тъй като съществува реална опасност пътят да пропадне, тъй като под него е кухо.

„Павето липсва още от вчера и добре, че погледнахме вътре, за да видим, че няма на какво да се задържат и останалите павета. Под тях е кухо и се притесняваме да не пропадне пътят при преминаването на автомобилите, както и от възможността някоя кола да попадне вътре и някой да пострада. Паветата няма на какво да се задържат и е много опасно”, разказват живущите в района.

Добавят, че са подавали сигнали и на телефон 112, но до този момент не са видели екип на място, който да огледа и да обезопаси терена. Вместо това е било обезопасено до този момент от граждани в района, които са поставили торбичка в дупката, за да се избягва от автомобилите.

Meдията ни се свърза с говорителя на ВиК Йордан Чемишев, който веднага разпореди проверка и изпрати екипи на мястото, за да се провери случая.

„Извършихме веднага проверка на място, която установи, че няма наше съоръжение, което да се намира в този участък, но по време на проверката се отвори сериозна дупка. Видяхме, че има разположени кабели и въпреки, че не се намира на наш обект, ще го насипем и възстановим”, заяви той.

Окачва се възможно най-скоро участъкът да бъде възстановен, увери още Чемишев.