В рамките на около два часа са били ограбени поне три къщи в столичния квартал "Княжево". Това твърди Мария Рангелова. Тя разказа повече за случилото се в социалната мрежа Facebook, пише glasnews.bg

Мария отбелязва, че къщите, в които са шетали крадците, се намират в района на пл. "Сред село". 

"И трите обира са се случили, докато хората спят в къщите! Един от потърпевшите сподели, че са откраднали неща от нощното му шкафче, буквално на сантиметри от главата му", твърди жената.

Мария призова живущите в района да бъдат бдителни, тъй като хората, които са извършили кражбите, вероятно са професионалисти.

"И в трите къщи няма следи от взлом. Веднага се обадихме на полицията. 3 часа бяха в нас. Съдействаха ни много", добавя тя.

По думите й в квартал "Княжево" няма нито една постоянно патрулираща полицейска кола.

"Нека обединим усилия за повече полицейско присъствие в "Княжево" или по-правилно казано - изобщо някакво присъствие!", завършва публикацията си Мария.

Важно е да знаете, че престъпниците предварително проучват района и живущите там. Особено примамливи се оказват вратите, чиито патрони се подават отвън. Счупвайки патрона на входната врата, крадците проникват в жилището, като търсят основно злато, сребро и валута. Малките по обем вещи им дават възможност за безпрепятствено и незабележимо отдалечаване от местопроизшествието. Добър ефект срещу посегателство имат двустранно и многостранно заключващите се брави.

Вече ви разказахме за крадец, влязъл в апартамента на столичанин, докато той спи. Разказахме ви и за майка и дете от ромски произход, които шетат из квартал "Надежда" в столицата.