Общинският съвет в Пловдив ще гледа предложението за промяна на регулацията и застрояването на зона от 54 дка в един от бившите стопански дворове в Прослав.

Местният парламент ще гледа както схемата на застрояване, така и план-схемите за електрификация, водоснабдяване, канализация и транспортно-комуникационна схема за имота.

Огромният парцел се намира в северната страна на квартала и е с лице на ул. „Просвета”. В миналото там е имало оранжерии и селскостопански постройки. Имотът е бил придобит от компанията „Домо Девелопмент” със собственици Христо Томов и Младен Дойков.

През декември 2022 година Общинският съвет гледа и изменението на ПУП-а на имота, като от земеделска земя е бил сменен за жилищно строителството. Според новия Общ усройствен план там е зона Ж1. Максималната височина на сградите може да е до 7 метра, а плътността на застрояване до 60% и 40% озеленяване, а кинт до 1,2.

Проектът е за 50 къщи, като парцелите в него се разделени в няколко големини, като ще има еднофамилни и многофамилни жилищни сгради. Предвиждат се и имоти  за обществено обслужване.