Звеното по „Вътрешен одит” ще проверява всички извънтрудови договори в Община Пловдив в мандата на Здравко Димитров. Това е записано в стратегията на звеното, което е директно подчинено на кмета.

В стратегическия план за 2024 година една от дадените задачи е да се направи проверка на отдела по „Управления на човешките ресурси”. В нея трябва да се установи дали процеса, свързан с разходването на средствата по сключени договори за извънтрудови правоотношения съответства на нормативните изисквания и вътрешните правила.

За 2023 година в перото за „извънтрудови правоотношения” са изхарчени над 50 млн. лева. По-голямата част от тях са по социалните програми и са делегирани от държавата дейности. Обект на проверка ще бъдат и гражданските договори, които Община Пловдив е сключвала. В отчета на бюджета са вижда, че 3 млн. лева  са изхарчени от местния бюджет. Именно през там минават част от разходите за граждански договори.

През тази година звеното по вътрешен одит ще проверява и приходите в район „Южен” от предоставени имоти под наем, както и дали съответстват на списъка в Община Пловдив.

Под прицел ще е ОП „Дезинфекционна станция”. Там ще се прави проверка дали действащите контролни процедури гарантират законосъобразност на дейностите по разходването на средствата. Одит ще бъде направен и на  район „Западен” и „Центъра за кожно-венерически болести” ЕООД  дали СФУК - система за финансово управление и контрол, действа според нормативната уредба.

За проверка са дадени още РНБ „Иван Вазов”, ОП „Жилфонд” и ГХ „Св. св. Кирил и Методий”.