Втори ден няма следа от 20-годишен пловдивчанин. Софи Станчева съобщи за изчезването на сина й Мартин и търси повече информация за него. По информация на майката на 25 януари той тръгнал от Пловдив, за да пътува към Стара Загора с влак, където е учил в университет и е имал изпит на следващия ден. Майката се е свързала с него последно около 21,40 и оттогава нямат връзка.

Издирват 20-годишния Мартин от Пловдив! Няма го от два дниМайка с апел в социалните мрежи

От година Община Пловдив разпродава апартаментите си на служители, които имат дългогодишен стаж. Макар Общинският съвет да взима крайното решение за продажната цена на съответния имот,  той в 99% е този, даден от независимия оценител. Това е експерт с лиценз, който изготвя пазарни оценки. В 99% от случаите обаче тези пазарни оценки за вътрешно ползване на Община Пловдив дори не се доближават до реалните пазарни цени.

44 хил. лева за общинска гарсониера в Кючука? На инкасаторка от Синя зона ѝ се сториха многоСтранната общинска оценка на независимия оценител бе бутната от още по-нелепа съдебна експертиза

Тази сутрин площади и градинки бяха запазили спомен от снощната бяла покривка и ранобудните пловдивчани успяха да им се порадват. Малко преди обед обаче от снегът бе останала само бледа следа.

Тази година зимата в Пловдив бе в четвъртък ГАЛЕРИЯМакар и малко, снегът превърна за часове градът в приказка

Към момента остава в сила частичното бедствено положение за карловските села Богдан и Каравелово. Причината е, че през последните две седмици нивото на водата в реките, които преминават през селата, се е повишило. Повишено е и нивото на наносите, които водата носи.

Ще се повтори ли трагедията в Каравелово? Започна почистването на речните коритаВ селата Богдан и Каравелово остава в сила частично бедствено положение

Полицейски автомобил направи забранена маневра на бул. „България” в Пловдив. видеорегистратор на наш читател е заснел нарушението. От изпратените кадри се вижда как полицейският автомобил е спрял в най-лява лента в северната част на булеварда, където ясно е обозначено чрез маркировка и пътни знаци, че движението е позволено само и единствено направо. Освен това има и знак, който изрично забранява извършването на обратен завой там.

Над закона: Полицейска кола направи забранен обратен завой в ПловдивБез включени светлини и звуков сигнал

Едно предложение за преустройство в методите на санкциониране в училищната система предизвика сериозни диспути в цялата страна. От дни учители, родители и хора, ангажирани в образователния ресор коментират оживено извадките на проучване, направено от Национален синдикат „Образование“, на база които профсъюза предлага изменение и отмяна на Закона за предучилищно и училищно образование/ЗПУО/.

Родители, учители и профсъюза в спор: Реформа или регрес би било оценка „Дисциплина" и глоби при нарушения?Предложението на синдикат "Образование" повдигна редица въпроси и закратко събра солидно неодобрение

 

С поредна сцена, която нарушава закона се похвалиха в социалните мрежи синовете на известния столипиновски барон Асан Кучкаря. Неотдавна във Фейсбук профила на по-малкия брат Ширкан бе качено видео, на което се вижда как двамата столипиновци, стрелят наред във въздуха, докато танцуват на орианталски ритми навръх Нова година.

Така посрещат синовете на Асан Кучкаря Нова година в Столипиново- с гръм и трясъкДвамата братя за пореден път се похвалиха в социалните мрежи с изстрели из квартала

Млад мъж бе задържан при полицейска акция на моста на Герджика.Той е бил зад волана на БМВ, със софийска регистрация, когато е спрян от полицейски патрул на Второ РПУ. Патрулът е бил с кола без обозначения. 

Полицейска акция на Герджика! Млад мъж е с белезнициОбискират автомобила му

„Трейс груп холд” са дали най-добрата ценова оферта за ремонта на ХГ „Св. Св. Кирил и Методий” в Пловдив. Те са предложили 12,9 млн. лева без ДДС за реконструкцията. Комисията към район „Централен” са отворили ценовите предложения, като другата  оферта на ВДХ АД е била в размер на 13,3 млн. лева.

„Трейс” предлага 12,9 млн. лева за ремонта на Хуманитарната гимназияОтвориха ценовите оферти за реконструкцията на пловдивското училище

Броят на безстопанствените животни, скитащи по улиците в Пловдив за изминалата година е общо 4 654. 4349 са преброените бездомни котки, а кучетата са 305 на брой. 

Пловдив се превръща в град на котките, бездомните кучета – все по-малкоОбщият брой на животните, скитащи по пловдивските улици е 4 654

Авария с трафопост остави близо 30 минути пловдивчани в центъра без електричество. Прекъснато е електрозахранването в района около бул. „Шести септември” и площад „Шахбазян", съобщиха от ЕВН  за медията ни.

Авария в центъра на Пловдив! Близо 30 минути пловдивчани са без електричествоТехници на ЕВН работят по отстраняване на проблема

Главният прокурор Иван Гешев направи изявление във връзка с Международния възпоменателен ден на Холокоста.

Гешев: Днес си спомняме за всички над 6 милиона жертви на Холокоста

Вариантите за стадион „Христо Ботев” са два – довършване на етап 1 с 6 млн. лева извън осигурените средства или цялостно завършване с още 22 млн. лева. Това заяви собственикът на ПИМК Илиян Филипов относно напрежението около Колежа.

Илиян Филипов: Два са вариантите за Колежа, готов съм авансово да довърша целия стадионГрадските власти и Общинският съвет трябва да решат дали да се направи Етап 1 или цялостното строителство

Опасната растителност на ул. „Богомил“ и дървото, което беше надвиснало до детска градина в района са премахнати. Toва съобщиха за TrafficNews от общинското предприятие „Градини и паркове”, след като миналата седмица медията ни отправи до тях няколко сигнала от притеснени граждани.

Премахнаха опасните дървета около мястото на инцидента на ул. „Богомил"

Поредно узурпиране на общинско място на улица в Пловдив възмути читатели на TrafficNews.  Живеещи на ул. „Поп Тончо” №19 в квартал Кършияка сигнализираха до медията ни, като изпратиха снимки от улицата, на които се вижда как „хитри” пловдивчани си „резервират” място с конуси и колчета. Действието се повтаря всекидневно, а това своеволие стана ежедневие и в квартала, разказват читатели.

Да „резервираш” паркомясто в Пловдив- ежедневие, макар и незаконноПодобна практика е в нарушение на разпоредбите на Община Пловдив

С по един автобус ще бъдат намалени разписанията на част от основните линии от градския транспорт в Пловдив за периода 27 януари – 3 февруари включително. Причината е обявената грипна епидемия и предстоящата междусрочна ваканция на учениците, намаляващи пътникопотока, както и увеличената заболеваемост сред обслужващия персонал на фирмите превозвачи.

От днес! 14 линии на градския транспорт в Пловдив се движат по-рядкоВижте новите графици

Община Пловдив е подписала договора с Фонд за устойчиви градове за изграждането на плувен комплекс „Младост”. Това е вторият договор, който градските власти подписват по последния заем от 44 млн. лева за спортни обекти. Другият бе за 24-млн. лева за двата стадиона на Ботев и Локомотив.  

Пловдив взе заема от 20 млн. лева за ПК „Младост”, зоопаркът обаче пак под въпросЧака се решението на Общинския съвет за пренасочването на парите от пробива на Водната палата

Марица (Пловдив) започна втория полусезон в Демакс лига днес. Шампионките са домакин на Марица 2022 (Пловдив) в мач от 8-ия кръг в първенството. Двубоят бе днес от 18:30 б.в. в залата на Пловдивския университет.

Марица започва втория полусезон в първенството днес