Поредно узурпиране на общинско място на улица в Пловдив възмути читатели на TrafficNews.  Живеещи на ул. „Поп Тончо” №19 в квартал Кършияка сигнализираха до медията ни, като изпратиха снимки от улицата, на които се вижда как „хитри” пловдивчани си „резервират” място с конуси и колчета. Действието се повтаря всекидневно, а това своеволие стана ежедневие и в квартала, разказват читатели.

Въпреки проблемът с трудното намиране на място за паркиране, това не дава право на всеки да си присвоява част от улиците. Другото което може да се забележи от изпратените снимки е, че липсва задължителната табела за закупен служебен абонамент, а вместо това  са поставени въпросните колчета и конуси. Това доказва, че местата могат да бъдат използвани от всички граждани. Подобна практика е в нарушение на разпоредбите на Община Пловдив.

Самите те гласят, че не се допуска нерегламентирано поставяне или разполагане върху общинска територия на всякакви прегради, знаци, табели, съоръжения, предмети други, затрудняващи и възпрепятстващи видимостта, преминаването, спирането, престоя и паркирането на превозни средства, както и движението на пешеходците.

Припомняме, че само преди дни TrafficNews съобщи за подобен "феодал", който редовно запазва паркоместа в центъра на Пловдив с щайги. Мъжът буквално бе започнал от едно място, а с времето влечението му към това да притежава се засилило. По тази причина идва и прякора му в околността като  „местния феодал“. Проверка на медията ни останови също, че практиката му вече е известена на контролиращите органи.

Повече по темета прочетете тук:

Местен "феодал" редовно запазва паркоместа в златния център на Пловдив с щайгиНарушителят злоупотребява с разпоредбите, но и с късмета си!

Феодалът конуса си мени, но нрава - никога!Пловдивчанин "забрани" паркирането в златния център на Пловдив въпреки редица устни предупреждения