Полицейски автомобил направи забранена маневра на бул. „България” в Пловдив. За това сигнализира читател на TrafficNews, чийто видеорегистратор е заснел нарушението.

От изпратените кадри се вижда как полицейският автомобил е спрял в най-лява лента в северната част на булеварда, където ясно е обозначено чрез маркировка и пътни знаци, че движението е позволено само и единствено направо. Освен това има и знак, който изрично забранява извършването на обратен завой там.

Въпреки това водачът на полицейския патрул с регистрационен номер СВ 7649 КВ изчаква шофьорите в насрещното да преминат и извършва нарушението. Изключение щеше да направи, ако автомобилът беше с включени светлини и звуков сигнал, но от предоставеното видео ясно се вижда, че такъв в случая липсва.

Докато от ОД на МВР - Пловдив призовават водачите на МПС да познават и спазват стриктно законовите и подзаконовите нормативни актове, регламентиращи правилата за движение по пътищата, техни служители видимо пренебрегват призива.

За неспазване на пътни знаци, пътната маркировка и други средства за сигнализиране, правилата за предимство, за разминаване, за изпреварване или за заобикаляне следва да бъде връчена на шофьора - глоба от 150 лева, както и да бъдат отнети 6 контролни точки.

Нарушението ще бъде изпратено до ОД МВР Пловдив.

Видео: