Марица (Пловдив) започва втория полусезон в Демакс лига днес. Шампионките са домакин на Марица 2022 (Пловдив) в мач от 8-ия кръг в първенството. Двубоят е днес от 18:30 б.в. в залата на Пловдивския университет.

От втория полусезон маричанки се преместиха в залата на Пловдивския университет, а до момента Жълто-сините играеха в зала Сила.

В последния си мач преди тази среща в неделя Марица победи във финала в Пазарджик за Купа България с 3:0 ЦСКА (София) и грабна осмия си трофей от турнира. Марица 2022 последно игра именно срещу Марица в четвъртфиналите за Купа България и загуби с 0:3. В последния си мач в Демакс лига момичетата на Петя Стаматова загубиха с 1:3 гейма гостуването си на ДКС Варна (Варна).

Двата отбора ще се срещнат за трети път от началото на сезона. Предните два пъти Марица надигра Марица 2022 с 3:0 гейма в първия мач между двата тима в първенството, а след това шампионките победиха и в четвъртфиналите за Купа България.

В класирането в първенството Марица е лидер с 21 точки и без загубен гейм, а Марица 2022 е на последното място с една точка.