„Трейс груп холд” са дали най-добрата ценова оферта за ремонта на ХГ „Св. Св. Кирил и Методий” в Пловдив. Те са предложили 12,9 млн. лева без ДДС за реконструкцията. Комисията към район „Централен” са отворили ценовите предложения, като другата  оферта на ВДХ АД е била в размер на 13,3 млн. лева.

По-ниската цена обаче не е определяща, тъй като двете оферти са сходни. Критерият за избор на изпълнител е 60% качество и 40% най-ниска цена.

Самите технически предложения вече са оценени, като се очаква до седмица да комисията да излезе с решение за избор за изпълнител, а след това да започне срокът за обжалване. Ако няма такова, то до месец може да бъде сключен договор с фирмата изпълнител.

Поръчката вече бе забавена веднъж, след като първо район „Централен” удължи срока за оферти заради грешки в количествено-стойностните сметки, а след това имаше и жалба от „Запрянови – 03” в КЗК.

Първата част от ремонт ще обхване покрива, дограмите и фасадата на сградата. За самото пристъпване към реставрационните дейности ще се изисква време, тъй като трябва да бъдат изработени прозорците, които са с уникални дърворезби. Много време ще изисква и фасадата на сградата.

Все още пък Община Пловдив не е избрала новия изпълнител за строителството на ОУ „Кн. Александър Първи” в двора на гимназията. Припомняме, че ВАС отмени избора на фирмата на Крум Бурджиев – „Ринг – П” за строителството. Според висшите магистрати неправилно е бил отстранен консорциум, начело с варненската фирма Аква конструкт груп” и варненската „Одесосстрой”. Очаква се фирмата да бъде избрана за изпълнител.

Средствата и за двете строителни дейности са от държавния бюджет.

Обрат! Бурджиев няма да строи сградата на ОУ „Кн. Александър I” за 9 млн., хасковска фирма я взимаВАС определи избора на изпълнител за незаконен, гледат отново предложението на обжалвалата фирма