Днес двамата кандидати за президентския пост закриха предизборните си кампании в града под тепетата. Първи с народа се срещнаха двойката Радев-Йотова. Много сериозна разлика се забеляза в провеждането на срещите с техни симпатизанти обаче. Стълпотворение и блъсканица бе на площада, където Радев бе посрещнат в гайди и плакати. Двойката Герджиков-Митева пък посрещнаха избирателите си в Базиликата. Там както на тях, така и на всички посетители бе изискан зелен сертификат.

Ето какво заявиха двамата кандидат-президенти, за които ще се гласува тази неделя, в края на кампанията си:

Лудница и никакви мерки на площада за посрещането на Радев, РЗИ проверява за сертификати симпатизантите на ГерджиковДвойният стандарт в Пловдив бе очевиден, представители на изпълнителната власт в агитката на единия кандидат

Проф. Анастас Герджиков закри кампанията си в Пловдив, заяви, че той е противоположността на РадевКандидат-президентската двойка, подкрепа от ГЕРБ, бяха посрещнати с искане за зелен сертификат в Епископската базилика

Междувременно станаха ясно имената на всички пловдивски депутати от 16 и 17 РИК. Избраните от две листи, изпратиха своите уведомления. Разпределението на мандатите е следното: от Пловдив град – 4 за „Продължаваме промяната”; 3 – ГЕРБ, по 1 – ИТН, БСП, „Демократична България” и „Възраждане”.  В Пловдив област: 3 -„Продължаваме промяната”; 3 – ГЕРБ, 2 – БСП; по един – ИТН, ДПС и „Възраждане”.

Повече можете да прочетете тук:

Ясни са пловдивските депутати! ПП вкарва едва трима местни от 7 мандата, в ГЕРБ са 6 от 6 от регионаХристо Иванов остана единственият партиен лидер, който влиза от 16 РИК, но той нямаше избор

Малко по-късно ЦИК обяви пълния списък с имена на депутатите, които ще влязат в следващото правителство.

ЦИК обяви пълния списък с имена на депутатите в новия парламентВижте разпределените места

Специализираната прокуратура внесе в Специализирания наказателен съд обвинителен акт срещу 4 лица за участие в организирана престъпна група за искане и получаване на подкупи и за длъжностни престъпления. На съд са предадени бившият директор на Басейнова дирекция „Източнобеломорски район“ Цветелина Кънева (БДИБР), юрисконсулт в дирекцията и двама съветници от общините Пловдив и Марица. Ето кои са те:

Общинари от Пловдив и „Марица” обвинени за участие в организирана престъпна група за подкупиОбластният председател на ВМРО Стефан Послийски е сред обвинените

Отмениха изискването за подписване на информирано съгласие преди поставяне на ваксина срещу COVID-19. Това съобщи министърът на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров.

Отпада информираното съгласие преди ваксинация срещу COVID-19Промяната влиза в сила от днес

Междувременно драстичен спад на заболеваемостта се отчете в в Пловдив и областта. На 14-дневна база тя вече е 632,50 на 100 000 души население. Това дава оптимизъм, че още следващата седмица областта ще излезе от тъмночервената зона и ще се върне в по-безопасната червена.

Драстичен спад на заболеваемостта в ПловдивНови случаи на COVID-19 са регистрирани в една детска градина и три училища

Трафикант на бежанци бе арестуван и осъден по бързата процедура в Пловдив. Мъжът е хванат да превозна мигранти със собствената си кола.

Хванаха четирима мигранти край Пловдив, осъдиха каналджията по бързата процедураМъжът поискал да се споразумее с прокуратурата и да се отърве с леко наказание

Трима учени от пловдивски университети са в първите 2% на най-добрите в света. Това са д-р Ангел Джамбов от Медицински университет – Пловдив, Г. Василев от Пловдивски университет “Паисий Хилендарски и Алберт Кръстанов от Университета по хранителни технологии.

Трима учени от Пловдив сред най-добрите в светаОтличените са д-р Ангел Джамбов, Г. Василев и Алберт Кръстанов

Изключително агресивен и арогантен. Така свидетели описаха Йордан Таков, подсъдим за двойното убийство в Гагарин. Спрямо него е повдигнато обвинение за убийството на баща и син Ботеви, извършено по особено мъчителен за жертвите начин. Още за делото , прочетете тук:

Свидетел по делото за двойното убийство в Гагарин: Таков се хвалеше, че е нападнал гаджето на любовницата си и размахвал пистолет по улицитеГеогри описа Йордан като агресивен човек

Д-р Иван Димитров, който бе обвинен в убийството на Жоро Плъха, но признат за невинен от Окръжен съд, отново се изправя пред магистратите. Припомняме, че Димитров бе признат за невинен по повдигнатото му обвинение за превишаване пределите на неизбежната отбрана, довела до смъртта на Жоро Джевизов. Ето какво се случи в съда:

Жалба и протест изправят д-р Иван Димитров отново пред съдаМедикът ще застане за пореден път пред магистратите в четвъртък

Един бус се преобърна между селата Маноле и Манолско Конаре. Друго превозно средство се зала на Околовръстното в Пловдив.

Бус гори на Околовръстното, движението е парализираноДвуметрови пламъци са обгърнали превозното средство

Бус се преобърна на път в Пловдивско, шофьорът е в болницаИнцидентът е станал между селата Маноле и Манолско Конаре

Бум на новородени в Пловдив. Пандемията от COVID-19 не е отказала родителите да увеличат семейството си. Акушерите в региона наблюдават и още една положителна тенденция – все повече добре образовани семейства раждат и трето, а дори и четвърто дете, показа проверка на TrafficNews.

Бейби бум в Пловдив покрай пандемиятаВсе повече добре образовани майки раждат и трето, а дори и четвърто дете

Известният пловдивски хирург проф. Красимир Мурджев да бъде отличен със званието „Почетен гражданин на Пловдив” посмъртно. Това предложение на група съветници ще бъде разгледано на следващата сесия на Общинския съвет.

Предлагат проф. Красимир Мурджев за почетен гражданин на Пловдив посмъртноИзвестният хирург има безспорен принос в обществения живот, научните изследвания, здравеопазването и образованието