Стълпотворение и блъсканица предизвика последният марш на Румен Радев преди балотажа в неделя. Стотици организирани симпатизанти на партиите, които го подкрепят, бяха дошли в центъра на Пловдив, за да покажат своята поддръжка към него. В момента, в който Радев пристигна от посока Радио телевизионния център, местните ръководители на трите партийни формации започнаха да призовават "своите хора" да отидат по-близо до президента, за да го посрещнат и явно да засвидетелстват присъствие. На площад "Стефан Стамболов" се бяха изсипали активисти на "Продължаваме промяната" , "Има такъв народ" и всички фракции на БСП, които обичайно трудно застават рамо до рамо. 

Неотлъчно до Румен Радев бе областният управител Ангел Стоев, като заедно с антуража се забелязваха и други представители на властта, които се сдобиха с постове през последните месеци. В множеството бе и директорът на пловдивската полиция Димитър Балев, която по презумпция отговаря за честността на вота. Не е ясно дали е бил там като симпатизант или е следял за охрана на обществения ред.  Около президента бяха и двамата му най- доверени съветници - Пламен Узунов и Николай Копринков, които демонстрираха близки отношения с представителите на БСП, ИТН и ПП в лицето на Кирил Петков и Асен Василев.

На площада се виждаха представители на изпадналата от 47-то Народно събрание "Изправи се БГ! Ние идваме!, като там бяха Мария Капон и Мая Манолова. 

Небезизвестният Димитър Ангелов - Дучето, който дълги години бе начело на организациите на ЦСКА също бе в масовката. На площада се виждаха и плакати от симпатизанти на Радев от Златоград и други населени места в Южна България. Сред привържениците на кандидата имаше много бивши служители на реда от МВР и ДАНС. 

Явно , за да бъде още по-масово събитието, от шатрата на БСП раздаваха знаменца и стикери на всички минувачи, включително и на група британски студенти, които очевидно не знаеха на какво събитие са се озовали. 

Преди малко на Главната улица в Пловдив едни младеж ми тикна в ръцете снимка в ръцете и ми каза "заповядайте за генерал Радев".
"Благодаря, но аз не съм комунист", отговорих. "АМИ ЗНАЧИ СИ ГЕРБЕР!", ми се сопнаха насреща, написа във фейсбука си пловдивският адвокат Станислав Станев. 

Шествието премина по Главната до площад Съединение без да се спазват никакви противоепидемични мерки, въпреки тежката ситуация в болниците в момента. Симпатизанти се бутаха, други се прегръщаха, а в множеството почти нямаше хора с маски. 

Междувременно по сигнал  екипи на РЗИ пристигнаха в Епископската базилика, където в 17 часа е насрочено закриване на кампанията на президентската двойка Атанас Герджиков - Невяна Митева. Инспекторите започнаха да проверяват дали влизащите в сградата имат зелени сертификати и какво е разстоянието между столовете, подготвени за публиката.