Кандидат-президентската двойка проф. Анастас Герджиков и Невяна Митева закриха предизборната си кампания в Пловдив в Епископската базилика. Те бяха посрещнати от служители на РЗИ и полицията, които проверяваха техните зелени сертификати.

Лудница и никакви мерки на площада за посрещането на Радев, РЗИ проверява за сертификати симпатизантите на ГерджиковДвойният стандарт в Пловдив бе очевиден, представители на изпълнителната власт в агитката на единия кандидат

Проф. Герджиков заяви, че вчера изказването на Румен Радев по време на дебата за руския Крим, е било в противовес с позицията на Европейската комисия и реакцията била съвсем логична.

„За няколко часа вчера успяхме да се скараме с две държави”, каза ГЕрджиков.
Той обясни, че не може да прогнозира дали гласовете от Турция могат да обърнат резултата, но подчерта, че причините в южната ни съседка да има толкова много изборни секции са промените в Изборния кодекс, гласувани от партиите на промяната преди 5 месеца.

„Противно на твърденията на представителите на Инициативния комитет на г-н Радев аз бях много мек в дебата. Единствената причина да не им хареса е, че казах истината съвършено откровено. Няма как г-н Радев да убеди всички, че е начело на протеста и промяната, защото в първите 3 години от неговия мандат той не правеше нищо срещу никого. Той започна да се кара с Бойко Борисов по време на своя мандат”, каза Герджиков.

Кандидат-президентът заяви, че той е коренната противоположност на Румен Радев, като основната му концепция е президентската институция, в действителност да олицетворява единството на нацията.

„Аз съм противоположността на това, което е Румен Радев като президент. Преди няколко месеца говорих именно за обединение и компромиси за стабилна държава. Тази теза, която на някои хора са виждаше смешна в началото, вече е възприета и от г-н Радев, и от партиите, които преговарят за правителство Това е правилният начин да излезем от кризата”, каза Герджиков.