Централната избирателна комисия обяви списъка с избраните народни представители в 47-ото Народно събрание. Кандидатите за народни представители, избрани в два многомандатни изборни района, са длъжни в еднодневен срок от узнаването писмено да заявят в Централната избирателна комисия в коя листа желаят да останат избрани.

Целият списък можете да разгледате тук

В случай че кандидатът не подаде писмено заявление в този срок, ЦИК го обявява за избран за народен представител от изборния район, в който първо е регистриран за кандидат за народен представител.

Припомняме, че седем политически сили ще изпратят свои представители  в 47-ия парламент. Победителят на вота - "Продължаваме Промяната" ще има 67 народни представители,  ГЕРБ-СДС пък ще разчитат на 59 свои депутати, ДПС ще седнат на 34 банки, БСП на 26. "Има такъв народ", които в предишния парламент бяха с най-много депутати, сега имат - точно 25. 16 са местата за "Демократична България", а най-малките - "Възраждане" ще пишат закони с 13 депутати.

TrafficNews вече ви информира кои са имената на депутатите от 16 и 17 РИК на Пловдив, които взимат места в Парламента.  

Ясни са пловдивските депутати! ПП вкарва едва трима местни от 7 мандата, в ГЕРБ са 6 от 6 от регионаХристо Иванов остана единственият партиен лидер, който влиза от 16 РИК, но той нямаше избор

Разпределението на мандатите е следното: от Пловдив град – 4 за „Продължаваме промяната”; 3 – ГЕРБ, по 1 – ИТН, БСП, „Демократична България” и „Възраждане”.  В Пловдив област: 3 -„Продължаваме промяната”; 3 – ГЕРБ, 2 – БСП; по един – ИТН, ДПС и „Възраждане”.

В почти всички листи има избрани депутати от два избирателни района, както водачите, така и кандидати, които са назад в листите.