Случаите на ковид-19 се покачват, но засега локдаун няма да има. Очаква се новите мерки, които вероятно ще въвеждат здравен сертификат за посещение на публични места да влязат в сила до края на седмицата. 

Здравният министър: Няма да има локдаунНяма да има ограничения за деца при въвеждането на зелен сертификат

Стойчо Кацаров: Новите мерки ще влязат до края на седмицатаЗдравни експерти са подкрепили изискването работещите в болници да представят „зелен сертификат”

Министерството на образованието и науката (МОН) ще подкрепи евентуално решение на Министерството на здравеопазването (МЗ) за въвеждане на „зелени сертификати“ в обектите с обществено предназначение, включително в образователните институции. Условието е то да важи само за преподавателите и непедагогическия персонал и да започне да се прилага най-рано след месец. Гратисният период е необходим, за да се даде още една възможност на желаещите да се ваксинират.

МОН съобщи плана за преминаване към онлайн обучениеПодкрепят въвеждане на „зелен сертификат” за учителите

Няма други училища в Пловдив и областта, които да са на прага да преминат изцяло на онлайн обучение. Заболеваемостта се движи изключително динамично, но засега се карантинират само отделни класове. Това обяви за TrafficNews директорът на Регионалното управление на образованието-Пловдив Антоанета Кръстанова.

Има ли опасност още училища в Пловдивско да преминат на дистанционно обучениеАко отидем в тъмночервена зона, общини в областта ще избират между онлайн и ротационен принцип

501 са новите случаи на COVID-19 в Пловдив и областатта за периода от 16-18 октомври. В болница се лекуват 39 пациенти, а на домашно лечение са 467. Сред новозаразените са двама лекари, медицинска сестра, лаборант и санитар. В 13 училища в областта са регистрирани 19 нови положителни случаи. В 3 детски заведения са установени 3 нови случая на инфекцията. Всички контактни са поставени под карантина. 14-дневната заболеваемост е 441 на 100 000 души население.

Нови случаи на COVID в 13 училища в Пловдив и областта, както и в 3 детски градини14-дневната заболеваемост в областта вече е 441 на 100 000 души население

Бившият здравен министър посочи, че по данни от днес 14-дневната заболеваемост в страната е 500.61 на 100 хиляди души. 

Костадин Ангелов: В тъмночервената зона сме от днесТой апелира хората да пазят здравето си

Прокуратурата разследва два случая с открити мъртви хора в Пловдив и региона. 

Труп на жена е изплувал около водите на река Чая. По тялото на 60-годишната жена бе са били открити следи от насилие. По случая се води досъдебно производство по член 127 от НК

Труп изплува от водите на река Чая край АсеновградТой е бил на жена на видима възраст от 60 години

Тяло на жена бе открито от минувачи на булевард „Руски”, пред сградата на отдел „Социално подпомагане”. По информация на TrafficNews, жената е паднала от висок етаж. Тя е загинала намясто.

Жена падна от висок етаж на сграда до моста на ГерджикаПо думите на очевидци, жертвата е възрастна жена, на ръката ѝ е имало абокат

От началото на третата вълна, която според данни на Здравното министерство датира от 14.08.2021 г., в България до края на септември са починали 19 794 души. От тях 1879 са починалите в област Пловдив.

Повишила ли се е смъртността в Пловдив и страната?Данните показват, че повишената смъртност е над 5000, но от тях само половината са официално регистрирани като ковид-19 смъртност

Тристранен меморандум за построяване на многофункционална модерна зала за нуждите на операта ще подпишат община Пловдив, министерството на културата и фондация "Дом за пловдивската опера". Това обявиха министърът Велислав Минеков и кметът Здравко Димитров след проведена среща под тепетата.  

Държава и Oбщина Пловдив с меморандум за строежа на нова сграда на пловдивската операСтартираха процедурата за Концертна зала, но пари в момента няма

Върховният касационен съд остави в сила решение на Апелативен съд – Пловдив, с което  Йордан Филипов е осъден за убийството на рождения си син на  16 години лишаване от свобода.

Кървавата история на семейство Адамс от Козаново приключи! Бащата убил сина си , ще лежи 16 години в затвораВКС потвърди присъдата на Апелативен съд- Пловдив

Липса на свидетели отложи делото срещу Александър Димитров, който пиян и дрогиран уби таксиметров водач на моста на Адата. Младият мъж отново застана пред съда. В залата обаче не бе един от защитниците му, както и представителят на близките на починалия.

Ключови свидетели спънаха делото срещу пловдивчанина, убил таксиметров шофьор в ПловдивОтново на камък удари издирването на спътника му Щерьо

Арестуваха мъж от  Първомай за увреждане на множество автомобили пред различни адреси в града. Вчера сутринта служители от районното управление предприели бързи действия след получени сигнали от собственици на 15 моторни превозни средства, чиито гуми били спукани през нощта. Часове по-късно станало ясно, че всички посегателства са дело на 61-годишен първомаец.

Психичноболен мъж се барикадира в дома си в Първомай, след като спука гумите на 15 колиМъжът е задържан

Агенция „Пътна инфраструктура” на практика предреши спора със строителните фирми, които си чакат парите по неразплатени фактури. В петък от  Пътната агенция са пуснали нови 7 обществени поръчки, които са за всички областни управления и обхващат 20 0000 км републиканска пътна мрежа.

АПИ къса договорите с фирмите за ремонти и почистване – пусна нови поръчки за 100 млн. лева за 5 месецаС близо 60% се повишават цените за зимно поддържане, което обаче е поставено под риск

Софийска градска прокуратура (СГП) се самосезира по повод публикации в медиите с данни за извършено престъпление от общ характер, във връзка с източени близо 8 милиона лева в схема за фиктивни почивки за ученици. Те са организирани от държавното дружество "Ученически отдих и спорт“, което е под контрола на Министерството на образованието и науката (МОН).

Прокуратурата проверява имало ли е фиктивни почивки за ученициКак са разходвани 9 милиона лева?

Промяна на Наредбата за предоставяне на общински жилища в Пловдив ще позволява директори, управители и ръководители на общински търговски дружества да се възползват от ведомствени апартаменти.

Промяната на нормативният документ е качена на сайта на Общината, като след месец, той ще бъде гласуван на сесия на Общинския съвет.

Шефове на общински фирми в Пловдив също ще имат право на ведомствен апартаментПроменят наредбата за Настаняване в общински жилища заради 15 дружества

Пожарникари влязоха в жилищна сграда на кръстовището на булевард „Васил Априлов” и „Пещерско Шосе” преди малко. Ситуацията изплаши минувачите, тъй като на място имаше пожарна и линейка, без да се виждат пламъци, предаде репортер на TrafficNews.

Мъж вдигна накрак пожарната в Пловдив, прилошало му в банятаВратата на апартамента, била блиндирана и заключена отвътре, което наложило използването на пожарникарска стълба

Две жени и мъж са в болница след катастрофа край Пловдив. Кола и товарен автомобил са се ударили след засичане на пътя.

Меле край Пловдив, трима са в болница след отнето предимствоНа място били повикани линейки и полиция

Двама българи за първи път влязоха в топ 200 на мъжкия тенис. След страхотните си игри в последните две седмици Григор Димитров и Димитър Кузманов записаха сериозен прогрес в ранглистата.

Историческо! Двама българи в топ 200 на мъжкия тенис от тази седмицаПрогрес за Димитров и Кузманов