Ключови свидетели спънаха делото срещу пловдивчанина, убил таксиметров шофьор в Пловдив

Отново на камък удари издирването на спътника му Щерьо

Пловдив 18.10.2021 18:00 5499 0
Ключови свидетели спънаха делото срещу пловдивчанина, убил таксиметров шофьор в Пловдив

Липса на свидетели отложи делото срещу Александър Димитров, който пиян и дрогиран уби таксиметров водач на моста на Адата. Младият мъж отново застана пред съда. В залата обаче не бе един от защитниците му, както и представителят на близките на починалия.

Припомняме, че Димитров се сдоби с обвинение, след като пиян и надрусан причини катастрофа със смъртен случай на кръстовището на бул. "6-ти септември" и моста на Адата. Инцидентът стана около 3:45 часа сутринта на 3-ти август 2019 година, а жертвата бе 60-годишен водач на таксиметров автомобил. БМВ-то, управлявано от 23-годишния Александър, не спряло на знак „Стоп“.

Според държавното обвинение Александър и собстеникът на автомобила били на годеж в квартал "Столипиново", където младежът употребил алкохол и кокаин. Малко след полунощ обаче завалял дъжд, поради което двамата приятели продължили да пият в автомобила. Решили да отидат на бар. Тъй като не се чувствал адекватен, за да шофира, аверът на Димитров му отстъпил шофьорското място. Когато настъпила катастрофата, БМВ-то се движило със 101 км./ч. 

Обрат по делото срещу пловдивчанина, убил таксиметров шофьор в Пловдив! Александър ли е бил зад волана на БМВ-то?За пореден път в съдебна зала липсваше ключовият свидетел - Щерьо

В днешното заседание трябваше да бъдат разпитани четирима ключови свидетели, един от които спътникът на Александър – Щерьо. Съдът наложи принудителното довеждане на друг свидетел – Коста Станчев, който от месеци се издирва. Той не е откриван на адреса си, а според съседи същия не живее в района от 15 години.

Отново на камък удари издирването на майката на Щерьо Атанасов – Мирем. Тя отново е отпътувала в чужбина.

След съвещание на съда процесът бе отложен за нова дата през ноември. Тогава ще бъдат повикани отново свидетелите, както и всички вещи лица.

Свидетел по случая с пловдивчанина, убил таксиметров шофьор в Пловдив: Уговаряха се кой да поеме вината

 

 

Акценти

Изпрати новина