Обработиха площите, на които бяха забелязани огромни стършели в Пловдив. Припомняме, че читатели на TrafficNews сигнализираха, че ято огромни стършели са нападнали зелените площи в район „Централен” в Пловдив. Локацията е ул. „Петър Делян” №2, а от предоставените до медията ни кадри се вижда, че стършелите са доста на брой. 

Вчера читателят ни разказа, че е сигнализирал на тел. 112, после на Пожарната, а след това и на Общината, но от всички места са заявили, че не знаят чия отговорност са опасните насекоми.

Тази сутрин на място са пристигнали екипи на общинското предприятие „Дезинфекционна станция”, които са извършили дезинсекция срещу стършелите.

Поставена е и съобщителна бележка на няколко от дърветата, с които от предприятието предупреждават гражданите, че дърветата и дънерите са пръскани с биоцид.

От ОП „Дезинфекционна станция“ информират пловдивчани, че при благоприятни метеорологични условия, в периода от 17-ти до 26-ти април в Пловдив ще се извършат:

растителнозащитни мероприятия по розови насаждения по основните булеварди в Пловдив;

дезакаризация на територията на гробищните паркове;

ларвицидна и имагоцидна обработка срещу комари – двустранно по бреговете на р. Марица.

Обработките ще се извършват в часовия диапазон 22:00 – 5:30 часа, и ще се използват биоцидни препарати, разрешени за употреба от МЗ, в съответната препоръчителна доза и концентрация. 

При неблагоприятни метеорологични данни (дъждовно и ветровито време) обработките ще продължат при следващ работен ден с подходящи за обработките условия.

Съветваме отглеждащите пчелни семейства в района на предстоящите обработки, да ограничат полета на пчелите в указания по-горе период.

Директна връзка със специализираното Общинско предприятие „Дезинфекционна станция“: телефон 032/99 03 18; 032/64 25 83; 032/64 41 56 или на електронен адрес:  dstancia.plovdiv@abv.bg