Областният управител инж. Илия Зюмбилев с поздравителен адрес по повод Международния ден на ромите:

Уважаеми съграждани,

През 1992 година ООН и Европейският съюз, по предложение на Международната организация "Романо юнион", обявяват 8 април за Международен ден на ромите.

Това е денят, в който ромите по цял свят се обединяват и заявяват своята позиция за мир, равенство и толерантност. Това е и ден, в който обръщаме по-голямо внимание на проблемите и предизвикателствата пред тази малцинствена група.

От името на Областна администрация Пловдив и от свое име, поздравявам ромската общност в област Пловдив по случай отбелязването на празника, с пожелание за здраве, успешна реализация и благополучие! Запазете автентичността на бита и културата си, своя пламенен темперамент, енергията си  и любовта си към красивото. Защото само гордият със своята идентичност човек може да бъде равноправен.

В работата си винаги сме се водили от принципа на равнопоставеност на своите жители, независимо от тяхната етническа принадлежност. Вярвам, че ще продължим да се отнасяме с толерантност един към друг и ще работим заедно в името на просперитета на нашата област!

Честит празник!