Новият областен управител на Пловдив Илия Зюмбилев и неговите заместници Атанас Ташков и Димитър Добрев официално встъпиха в длъжност. На церемония в Областна управа Зюмбилев взе ключа и печата от Ангел Стоев, който заемаше този пост близо 12 месеца. Стоев заяви, че за този период екипът му е свършил невероятна работа като всички решения са били от полза на хората. Стоев пожела успех на неговия наследник и го посъветва на в своите действия да се ръководи от интересите на хората, а не на лидерите на политическите партии, които са ги издигнали. 

От своя страна новият губернатор заяви, че той ще посети всички общини в областта и няма да дели хората, независимо от кое населено място са те. Посочи , че ще следи стриктно решенията на общинските съвети дали са законосъобразни и в това отношение ще бъде безкомпромисен. Двата приоритета, които той посочи, са проектът за водоснабдяването на Пловдив и областта с чиста вода от каскада Доспат- Въча. Другата основна задача е реализирането на S-bahn градска железница, за които вече бяха отпуснати 200 милиона лева от правителството на Кирил Петков. Също така той заяви, че има и други важни проекти, за които трябва да се работи и няма да губи време, за да може те да се реализират. 

Не на последно място Зюмбилев каза, че ще работи за възстановяването на диалога с държавните институции и министерствата.