Измамените пенсионери от ало измамниците в Пловдив, покровителствани от зам.-шефът на Трето районно Стоян Павлов, се надяват парите им да бъдат върнати. Хората разказват през сълзи, че измамниците умело са ги оплели в мрежите си и са успели да им измъкнат и последните пари.

„Казаха ми, че ще ме наградят от държавата, ако съдействам на полицията. Имах събрани пари, в случай че не мога сам да се обслужват да плащам на някой да ми помага. Дадох му всичките си пари и останах само с 10 лева”, коментира един от измамените пловдивски пенсионери.

Пловдивският Окръжен съд ще гледа мярката на полицейския шеф.

Стоят Павлов бе арестуван след като прибрал 300 лева от удар от 1300 лева на ало измамници. Срещу него е повдигнато обвинение за подкуп за неизпълнение на служебни задърлжения. Полицаят не е съобщил за извършена измама. 

Палата попаднал в окото на бурята случайно, докато Криминална полиция следяла банда телефонни измамници. Докато били по следите на мулетата, те засекли един от посредниците да контактува с Павлов. докладвали на директора на полицията ст. комисар Атанас Илков, който съобщил на прокуратурата. В понеделник случаят бил поет от Вътрешна сигурност. 

По данни на полицията и прокуратура, над 180 хиляди лева са прибрали измамниците за месец септември от възрастни пловдивчани. През същия период са станали 21 престъпления.

Ето и какво разказаха пенсионерите пред Нова: