Бившият служител на фирма "Томика метал", който в началото на годината преби брутално охранител в офиса на дружеството, вече е с повдигнато обвинение и ще отговаря за действията си пред Темида.

Както TrafficNews съобщи, инцидентът  стана на 20 януари тази година, а охранителните камери са заснели грозната сцена.

Мъжът влязъл в офиса на фирма "Томика метал", като се представил за куриер и когато мъжът на пропуска излязъл, за да го упъти , той се нахвърлил с юмруци върху него. Записът показва как му нанася няколко брутални удара, разбива му носа, разцепва му веждата.

Портиерът прави опит да се защити, но нападателят го събаря на земята. Камерата показва как мъжът лежи с окървавено лице на земята и се опитва да се спаси от ударите на насилника.   

Бивш служител на пловдивска компания нападна охранител на фирмата, чупи му носа

 

Преди два дни управителят на „Томика метал” отново напомни за случилото се на 21 януари тази година, като дори показа кадри от жестокия побой, както и снимка на побойника. Повод за поста стана случая с нападението над Митко с чорапите в Капана.

„Съчувствам на Митко и се наслаждавам на кадрите с бияча му с белезници по пътя към съдебната зала след два дни . А какво ще кажете за кадрите от 20.01.21 и снимката на бияча от 28.04.21 .Три месеца след бруталния побой си е на свобода”коментира управителят на "Томика метал" в личния си профил. 

Пловдивски предприемач: Защо един насилник, пребил зверски охранител, все още е на свобода?Милко Цветков все още не е разпитан, не са иззети и записите от камерите

TrafficNews  отправи официално запитване до Районна прокуратура относно казуса. От държавното обвинение съобщиха, че на 19 април на Георги Киров е повдигнато официално обвинение, за това че на 20 януари по хулигански подбуди е причинил лека телесна повреда на охранителя в дружеството.

Още тогава от Районна прокуратура съобщиха още, че по случая е образувано досъдебно производство на 21 януари, като с постановление на наблюдаващ прокурор Киров е задържан за срок от 72 часа в ареста, а след това освободен с мярка за неотклонение „Подписка”.

Назначена е била съдебномедицинска експертиза, според която на 65-годишният мъж е причинена лека телесна повреда.