Бившият служител на фирма "Томика метал", който в началото на годината преби брутално охранител в офиса на дружеството, все още е на свобода и без присъда. За това сигнализира управителят на "Томика метал" инж. Милко Цветков.

Както TrafficNews съобщи, инцидентът  стана на 20 януари тази година, а охранителните камери са заснели грозната сцена. 

Мъжът влязъл в офиса, като се представил за куриер и когато мъжът на пропуска излязъл, за да го упъти , той се нахвърлил с юмруци върху него. Записът показва как му нанася няколко брутални удара, разбива му носа, разцепва му веждата.

Портиерът прави опит да се защити, но нападателят го събаря на земята. Камерата показва как мъжът лежи с окървавено лице на земята и се опитва да се спаси от ударите на насилника.  

Бивш служител на пловдивска компания нападна охранител на фирмата, чупи му носаПрокуратурата образува досъдебно производство

В личния си профил Милко Цветков отново припомни случилото се на 21 януари тази година, като дори показа кадри от жестокия побой, както и снимка на побойника. Повод за поста стана случая с нападението над Митко с чорапите в Капана.

„Съчувствам на Митко и се наслаждавам на кадрите с бияча му с белезници по пътя към съдебната зала след два дни . А какво ще кажете за кадрите от 20.01.21 и снимката на бияча от 28.04.21 .Три месеца след бруталния побой си е на свобода”коментира управителят на "Томика метал" в личния си профил.

Наш репортер се свърза с Цветков, който изрази недоумението си от действията на органите на реда и това, че нападателят е освободен.

„Гледах подробно видеото от нападението на Митко. Имаше удар, виждаше се, но не е зверски побой, както бе пребит нашият служител. Той бе дълго врем в болница с разбит нос, претърпя интервенции, има пластики. Предстои и манипулация на зъбите, тъй като и те бяха разбити. Няма да споменавам, че ребрата на служителя ни бяха пукнати, И за тази телесна повреда нападателят Георги Киров бе освободен”, възмущава се Цветков.

Управителят на „Томика метал” е подготвил и официално писмо до институциите, в се иска информация за случая и за това, дали биячът ще бъде подведен под наказателна отговорност.

„До момента аз не съм бил официално повикан на разпит. Не са били изискани кадрите от охранителните камери. Единствено потърпевшият е дал показания и разследването приключи до тук. Три седмици след нападението дадох интервю в радио „Дарик”, предоставих и кадрите от побоя. Тогава от Трето районно ми се „разсърдиха”, че съм разгласявал информация”, допълни инж. Милко Цветков.

Дружеството е помогнало изцяло в лечението на служителя си. В последствие на 65-годишният мъж ще му бъде нает и адвокат, отново от името на фирмата.

Още тогава от Районна прокуратура съобщиха, че по случая е образувано досъдебно производство за причиняване на средна телесна повреда на 64-годишен мъж. Георги Киров е с наложена мярка за неотклонение „Подписка“.

TrafficNews  отправи официално запитване до Районна прокуратура относно казуса, но до този момент нямаме коментар от тях. 

Очаквайте подробности!