Бивш служител на фирма "Томика метал" е пребил брутално охранител в офиса на дружеството, а след това е разбил врата в сградата. Инцидентът е станал на 20 януари тази година, а охранителните камери са заснели грозната сцена. 

Мъжът влязъл в офиса, като се представил за куриер и когато мъжът на пропуска излязъл, за да го упъти , той се нахвърлил с юмруци върху него. Записът показва как му нанася няколко брутални удара, разбива му носа, разцепва му веждата.

Портиерът прави опит да се защити, но нападателят го събаря на земята. Камерата показва как мъжът лежи с окървавено лице на земята и се опитва да се спаси от ударите на насилника. 

След това се качва по стълбите нагоре и изчезва. 

"Веднага повикахме полиция. Съдействахме им, разпознахме в нападателя наш бивш служител , издирихме адреса му и той бе задържан още същия ден. Няколко дни по-късно обаче той е освободен срещу подписка. А служителите в компанията са притеснени и то с основание, защото съдейки по кадрите този човек е опасен" , коментира управителят на "Томика метал" инж. Милко Цветков пред Дарик Радио. 

Той изрази недоумението си от действията на органите на реда и това , че нападателят е освободен. "Нашият служител беше повече от седмица в болница. Има няколко пластики на лицето. А дори не е разпитван още" коментира предприемачът. 

От Районна прокуратура коментираха, на 20 януари 2021 г.  по случая е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 129 ал. 2 вр. ал. 1 от Наказателния кодекс – за причиняване на средна телесна повреда на 64-годишен мъж.

На 21 януари 2021 г. в качеството на обвиняем е привлечен Г.К., на 56 г.. Той е бил задържан за срок от 24 часа по Закона за МВР. С постановление на наблюдаващия прокурор, от 21 януари 2021 г., същият е бил задържан за срок от 72 часа. Той е неосъждан и без криминални прояви. Спрямо него е взета мярка за неотклонение „Подписка“. По делото са извършени множество процесуално-следствени действия, включително са назначени две съдебномедицински експертизи, като заключенията на същите все още не са изготвени.

Законовият срок за приключване на разследването е двумесечен.